Flurona Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Salgın sürecinde yeni varyantlar ve yeni virüs haberleri çıkmaya devam ediyor. Koronavirüsün Omicron varyantı ardından şimdi de gündemde Flurona var. Peki, flurona nasıl bir hastalık, ne şekilde görülüyor, Türkiye’de var mı?

04.01.2022-12:43 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-14:02)

İsrail’de bir kadında görülen flurona influenza ya da grip hastalıklarıyla koronavirüsün aynı anda görülmesi olayına deniyor. Flu (grip) ve corona isimlerinin birleşiminden oluşturan flurona ismi iki hastalığın aynı anda vücutta tespit edilmesini karşılıyor. Peki, flurona olduğunuzu nasıl anlarsınız, nasıl belirtileri var? İşte detaylar…

NEDİR?

İsrail’de hamile olan bir kadında hem grip hem de koronavirüs tespit edildi. Flurona adı verilen bu duruma yakalanan kadının aşısız olduğu tespit edildi. Fluronada iki hastalığın da belirtileri görülüyor. İsrailli kadın yakalandığı bu hastalığı çok ağır atlatmadı. Tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Tedavi gördüğü hastanenin jinekoloji bölümü başkanı; “Hamile kadına grip ve COVID-19 teşhisi konuldu. İki kez yapılan kontroller sonrasında iki hastalığın testi de pozitif çıktı. Hastalıklar üst solunum yollarını etkileyerek nefes almayı zorlaştırıyor ve oldukça bulaşıcı nitelikte” şeklinde konuştu.

BELİRTİLERİ NELER?

Koronavirüs Belirtileri

- Ateş,

- Nefes darlığı,

- Göğüste hissedilen ağrı veya basınç,

- İştah kaybı,

- Kuru öksürük,

- Yorgunluk,

- Tat ve koku kaybı,

- Burun tıkanıklığı,

- Boğaz ağrısı,

- Baş ağrısı,

- Kas veya eklem ağrısı

- İshal, mide bulantısı ve kusma

Grip Belirtileri

- Ateş (38 - 41°C),

- Baş ağrısı,

- Yorgunluk hissi,

- Kuru öksürük,

- Boğaz ağrısı,

- Burun akıntısı,

- Adale ağrıları

Flurona adı verilen bu yeni hastalıkta sayılan tüm belirtilerin bir arada görülmesi durumu var. Bu belirtiler hastanın yaşına, diğer hastalıklarına ve bağışıklık sistemine göre hafif ya da ağır olarak görülebiliyor. Net bir belirtisi olmaması sebebiyle flurona olduğunuz ancak hastanede kesinleşecek bir durum olabilir.


TÜRKİYE’DE GÖRÜLDÜ MÜ?

İsrailli kadının ardından flurona korkulan hastalıklardan biri haline geldi. Vatandaşlar flurona vakasının Türkiye’de görülüp görülmediğini merak ediyor. Şu ana kadar Türkiye’de grip ve koronavirüsün birleşimi olan flurona vakası görülmedi.

NE YAPMALI?

Bakan Koca aşının yanı sıra ortaya çıkabilecek her varyant ve her yeni virüse karşı şu uyarılarda bulundu:

- Kapalı ve havalandırması kısıtlı ortamlarda vakit geçirmemeli

- Her durumda maske kullanımından taviz vermemeli

- Aşı hatırlatma dozlarını ihmal etmemeli

- Sosyal mesafeye azami dikkat göstermeliyiz. Omicron varyantının bulaşma hızı dikkate alındığında sosyal mesafeyi 3 metreye kadar artırmalıyız.

- Hijyen kurallarına her zamankinden çok daha titiz uymalıyız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal