Flash TV'ye neden Kayyum atanıyor? Flash TV artık kayyum ile yönetilecek

İki yıl önce yayın hayatına ara veren Flash TV ile ilgili karar belli oldu. Flash TV ile ilgili ne olmuştu? Aradaki anlaşmazlık neden kaynaklanıyor? Yeni dönemde yayın hayatına nasıl devam edecek? Tüm soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

16.03.2022-13:27 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-13:30) Flash TV'ye neden Kayyum atanıyor? Flash TV artık kayyum ile yönetilecek

Yayın hayatına iki yıl ara verdikten sonra Ekim 2021 tarihinde tekrar yayın hayatına başlayan Flash TV ile ilgili ortak kardeşler arasında anlaşmazlıklar yaşanmıştı. Peki bu anlaşmazlıklar nasıl çözüldü? Bundan sonraki kanalın yayın hayatıyla ilgili işleyiş nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Kanalın yarı yarıya ortak olan iki kardeşi arasında anlaşmazlıklar başlamış ve bu sorunlar mahkemeye taşınmıştı. Ortaklardan Mehmet Emin Göktuğ bir açıklamada bulundu ve Ocak ayında vefat eden Ömer Ziya Göktuğ'un, varisleriyle de ilgili hukuksuz birçok işlem gerçekleştirdiğini söyledi. Artık Flash TV kayyum tarafından yönetilecek.

Flash TV kayyum atandı

Mehmet Emin Göktuğ'un açıklaması

"Kamuoyuna, özel ve resmi ilgili kurum ve kuruluşların dikkatine.

10.10.2021 tarihinde ilk basın açıklamamda duyurduğum sebeplerden dolayı, %50 ortağı olduğum Flash TV'nin diğer ortağına karşı başlattığım hukuk mücadelesi sürecindeki kritik gelişmeleri bilgilerinize sunarım. 

"Yeni Flash TV" mottosu ve değiştirilmiş logosu ile 11.10.2021 tarihinde yayına yeniden başlamış olan Flash TV'nin yönetimi, dolayısıyla yayın politikası şirket yönetim kurulundan habersiz olarak olası bir fon desteğiyle ele geçirilmiştir. 19.01.2022 tarihinde vefat eden Flash TV'nin %50 ortağı Ömer Ziya Göktuğ hayatta iken kendi aile üyelerini de (şimdiki varisleri) dahil ederek bir hukuksuz işlemler dizisi gerçekleştirmiştir. 28 yıl özkaynaklarıyla bağımsız kalabilmiş, geçmişte tarafsızlığının bedelini ağır ödemiş Flash TV, yönetiminin hukuksuzca zapt edilmesi sonucunda, gelecekteki ülke yönetimini dizayn etme cüretine varan bir noktaya savrulmuştur.

Flas TV'nin GENEL YAYIN POLİTİKASINDAN sorumlu pozisyonlarını Ankara ve İstanbul yayın merkezlerinden yönetenler günde birkaç defa ekrana çıkarak siyasi yorumlar yapmaktadırlar. Özellikle ana haber bülteninden sonra, primetime'da iki defa maksatlı olduğu aşikat olan nutuklar atılmakta ve bunlar analiz adı altında kamuya sunulmaktadır. Daha da ileri gidilerek "gelmekte olanı tanıyalım" şeklinde günboyu izleyici kitlesinin algısını yönlendirici spotlar yayınlanmaktadır. Ulusal bir televizyon kanalının siyaseti yönlendirmek, siyasi ittifakları düzenlemek, aday belirlemek ve herhangi bir partinin iç işlerine karışmak vs. gibi bir misyonu olamaz, olmamalıdır. Tüm bunlar kurucusu olduğum Flash TV'nin haber yayınlarında 28 yıl izlediği tarafsızlık ilkesine aykırı olup tarafımca onaylanmamaktadır. 

Yeniden yayına başlamış olan Flash TV'nin %50 ortağı Ömer Ziya Göktuğ'un hayatta olduğu sırada sorumlusu olduğu tüm işlemler muvazaalı olup bunlara yönelik dava açılmıştır. Buna ilaveten, 19.01.2022 tarihinde Ömer Ziya Göktuğ'un vefatından bu yana ise Flash TV'nin hangi yetkiyle kimler tarafından yönetildiği muammadır. Flash TV'nin yeniden yayına başlamasından bu yana mevcut haline evrilen yayın ve işletme politikasına onay vermediğimi bir daha beyan etmek isterim. Yönetim boşluğu süresinde hakları olmadığı halde yetki kullananlar ve böylelikle genel yayın politikalarını belirleme cüretini gösterenler karşısında seri hukuki hak arama girişimlerinde bulunmam tabiidir. 

Flash TV'nin marka değerine zarar verecek sonuçlar doğuracak işbirliklerinin, yayın ve insan kaynakları politikalarının gerek şahsım gerekse de şirket tüzel kişiliğinin korunması açısından davalara konu olacağının bilinmesi gerekir. 

Ömer Ziya Göktuğ ile varisleri de dahil olmak üzere ölüm vuku bulmadan önce başlamış olan ve şu anda da devam eden yargıya taşınmış hukuki ihtilallar bulunmaktadır. Müteveffa Ömer Ziya Göktuğ ve ölümden sonra şimdiki varisleri olan aile üyeleri ile devam eden dava, şikayet süreçleri sebebiyle şirketin genel kurulunun toplanıp bir yönetim kurulu teşekkül etmesi mümkün görünmediğinden bugünkü mevcut duruma gelinmiştir. 

Sonuç olarak hukuki ihtilaflar ile oluşan yönetimsizlik karmaşası sebebiyle, 1992 yılında kurduğum %50 hissedarı olduğum, 11.10.2021 tarihinde yeniden yayına başlamasına kadar sadece kendi öz kaynaklarıyla bağımsız kalmış olan FLASH TV, BUNDAN BÖYLE KAYYUM TARAFINDAN YÖNETİLECEKTİR."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal