Fiyatı en çok artan mutfak ürünü hangisi? Enflasyon en çok neyi etkiledi? İşte en çok zam alan ürünler

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Araştırma Merkezi, altı ay içerisindeki fiyatı en çok artış gösteren ürünleri paylaştı. Sucuk yüzde 191, kaşar peyniri yüzde 173, soğan yüzde 151, patates yüzde 138 artış gösterdi. İşte fiyatı en çok ve en az artan ürünler…

05.07.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:07) Fiyatı en çok artan mutfak ürünü hangisi? Enflasyon en çok neyi etkiledi? İşte en çok zam alan ürünler

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin 4 zincir marketi düzenli olarak izlemesi sonucunda fiyatı en çok artan ve en az artan ürünler belli oldu. Sucuk yüzde 191, kaşar peyniri yüzde 173, soğan yüzde 151, patates yüzde 138, şeker yüzde 116, ekmek yüzde 100, süt yüzde 92, tavuk yüzde 83, bulgur ise yüzde 80 arttı. Buna göre fiyatı en az artan ürün ise yüzde 12 oranıyla kuru fasulye oldu.

Fiyatı en çok artan ürün sucuk oldu

Yapılan araştırma sonucunda yüzde 191 artışla rekor artış sucukta olurken, sucuğu kaşar peynir takip etti. En çok artış gösteren ürünler sırasıyla sucuk, kaşar peyniri, soğan, patates, şeker, ekmek, süt, tavuk ve bulgur oldu. Fiyatı en az artan ürünler ise yüzde 12 oranıyla kuru fasulye, yüzde 22 ile nohut ve yüzde 33 ile mercimek oldu.

Temel Gıda Fiyatları Arttı

Temel gıdaya fiyatları uçtu

Tüketici Örgütleri Konfederasyon Genel Başkanı Fuat Engin konu hakkında şu sözleri dile getirdi: "Dur durak demeden devam eden fiyat artışlarıyla tüketicinin aklıyla dalga geçilmektedir. 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da yapılan haksız ve fahiş orandaki fiyat artışları hayatımızın her noktasına nüfus ederek paramızı pula çevirmiş ve tüketiciler olarak alım gücümüzü yok etmiştir.”

Fuat Engin, açlık sınırının 6 bin 319 liraya ulaştığını söyleyerek tüketicilerin bahanelere değil kalıcı bir desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Engin konuşmasında şu sözlerle devam etti: “Yaşadığımız ağır sorunları hayatın gerçekleriyle ve somut verilerle dile getirmeye de devam edeceğiz. Artık sözün bittiği noktadayız. Zamların zulmüne zaman geçirmeden son verilmelidir. TÖK olarak, temel ihtiyaçlar konusunda tüketicinin ekmeğine, aşına, soğuk su katanları ve buna göz yumanları uyarıyoruz. Değişik bahanelerle iğneden ipliğe yüksek oranlı zamlar yaparak, tüketicinin ekmeğine, aşına göz koyanlar nedeniyle bırakın lüks ihtiyaç maddelerine ulaşmayı, temel gıda maddelerine artık erişemiyoruz."

Temel Gıda  Fiyatlarında En Çok Artan Ürünler

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal