Fitre toruna verilir mi? İhtiyaç sahibi toruna fitre verilir mi, caiz midir?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte araştırılan konulardan biri de fitredir. Bu sene fitrenin ne kadar olduğu Diyanet İşleri tarafından 40 TL olarak belirlendi. Bunun üzerineyse fitrenin kimlere verilebileceği merak edilmeye başlandı. Fitrenin kimlere verilebileceği sorgulanırken en çok merak edilenlerden biri de ihtiyaç sahibi olan bir toruna fitre verilip verilemeyeceği oldu. 'Fitre toruna verilir mi, toruna fitre vermek caiz midir' soruları internette sıkça araştırılan konular arasına girdi

31.03.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-11:24) Fitre toruna verilir mi? İhtiyaç sahibi toruna fitre verilir mi, caiz midir?

Şubat ayının ikinci gününde Recep ayıyla başlayan üç aylar, 4 Mart'ta yerini Şaban ayına bırakırken 2 Nisan'da ise Ramazan ayına bırakacak. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ise bazı konular merak edilmeye başlandı. Ramazan ayına özel olarak verilen fitrenin ise kimlere verilebileceği araştırılıyor. Fitrenin kimlere verilebileceği konusunda en çok merak edilen ise toruna fitre verilip verilemeyeceği oldu.

Fitre toruna verilir mi?

Fitre, toruna verilir mi?

Fıtır sadakası, bir diğer adıyla fitre; kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan direkt ya da dolaylı bir şekilde yararlanmaması gerekir. Zekât için de aynı kural geçerlidir. Bundan dolayı kişi zekâtını, fıtır sadakasını ve fidyesini kendi anne, baba, dede, nine ya da çocuk ve torunlarına veremez. Aynı zamanda eşler de birbirlerine zekât, fitre ve fidye veremez.

Özetle kişi, herhangi bir nedenden dolayı torununa fitre ödeyemez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal