Fitch Ratings'den Türk Ekonomisi İtirafı!

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi.” dedi.

19.09.2019-16:25 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-16:25)
Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, Fitch Ratings’in Londra’da düzenlenen Küresel konferasnsında açıklamalarda bulundu.

Ed Parker'ın Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamasında "Türkiye’de bazı temeller halen son derece güçlü; kamu bilançosu, düşük kamu borcu gibi. Özel bankalar görece iyi durumda. Özel sektör esnek ve dinamik . Ayrıca Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin cari açığı hakkında da değerlendirmeler bulunan Parker, "60 milyar dolarlık cari açık ortadan kaldırıldı ve şu anda cari fazla veriliyor. Ayrıca bunu finanse etmeleri için gereken sermaye akışını çekmekte hiç zorluk yaşamadılar. Geçen sene bu zamanlarda bu konuda şüpheler vardı. Enflasyon şu anda düşüyor ve büyüme iyileşiyor." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberi için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal