Fırsatçılara geçit verilmeyecek: Fahiş kiralara yasal düzenlemeler geliyor

TBMM’de 28. Dönem’in başlamasıyla beraber ilk icraatlardan birisi adalet alanında yapılacak düzenlemeler olacak. Gündemde ilk olarak fahiş fiyat artışı yapan fırsatçı ev sahiplerine yaptırımlar ve kovid sebebiyle verilen izinler yer alacak.

09.06.2023-10:27 - (Son Güncelleme: 09.06.2023-17:29)

Yeni dönemin milletvekillerinin ilk icraatlarından birisi fırsatçı ev sahipleri tarafından yapılan fiyat artışlarına yapılacak düzenlemeler olacak. Son zamanlarda iyice artan ve kiracıları oldukça zorlayan bu durumu önlemek amacıyla Meclis’te acil görüşmeler yapılacak. Daha önce belirlenen yüzde 25 taban fiyatına ek fahiş kira artışı yapan fırsatçı ev sahiplerine yeni yaptırımlar da yolda. Kovid izni nedeniyle izinli olan mahkumların izinlerinin uzatılması gündeme gelecek.

Fahiş kiralara yasal düzenlemeler geliyor

Sabah’ta yer alan habere göre; Devlet, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için kiracıya koruma kalkanı oluşturacak. Kira artışında mevcutta yüzde 25 sınırı uzatılacak, fırsatçılara verilen cezalar ağırlaştırılacak. Kira artışına yasal fren çalışması bakanlık koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülüyor.

Kira artışları konusunda yapılacak yasal düzenlemeyle 'hapis, adli para ya da para cezası' olmak üzere 3 alternatif üzerinde çalışma devam ediyor.

Konuyla ilgili, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bir sunum hazırlanması bekleniyor.

Fahiş Kira Artışları Düzenleme

Kovid izinleri gündeme gelecek

Koronavirüs pandemisi döneminde binlerce mahkum izne çıkarılmış ve belirli periyotlarda sağlanan izinlerle bu süre uzatılmıştı.

Açık cezaevleri izinlerinin yeniden Meclis gündeminde olması bekleniyor.

77 bin kapasiteli açık cezaevlerinde 128 bin mahkum bulunuyor. Şubat ayında Kabine toplantısında uzatma kararı alınan kovid izinleri Meclis'te yeniden değerlendirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal