Fırsatçılar harekete geçti: Yapılan zamlar vatandaşı isyan ettirdi

Yeni yıla daha vakit olmasına rağmen bazı firmalar, maliyetlerde henüz bir artış söz konusu değilken, zamlar yapmaya devam ediyor. Market raflarında yapılan zamlar vatandaşı adeta isyan ettirdi. İşte detaylar...

19.11.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 19.11.2022-17:28) Fırsatçılar harekete geçti: Yapılan zamlar vatandaşı isyan ettirdi

Döviz kurunda, akaryakıtta ve diğer belirleyici kalemlerde henüz belirgin yükseliş olmamasına rağmen market raflarında son 1 ayda yüzde 30’a varan zamların görülmesi vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medya üzerinden bir çok kullanıcı zincir marketlerdeki fiyat artışlarına tepki gösterdi. 

Zamlar vatandaşı isyan ettirdi

Akşam’ın haberine göre; Akaryakıtta, dolar kurunda, elektrikte, personel ücretlerinde değişiklik yok ama marketlerde son bir ayda yüzde 30'a varan bir artış söz konusu. Özellikle zincir marketlerdeki fiyat artışları dikkat çekiyor. Vatandaşlar artışları sosyal medyada ifşa etmeye başladı. 

Market Zammı

Vatandaşlar marketlerdeki fiyatların neden birbirini tutmadığını sorguluyor. Fırsatçılara karşı tepki büyüyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Bu neyin zammı?" sorusuna "Can alıcı sorunun cevabı 'fırsatçı zammı" şeklinde cevap verdi. Elektriğe ve akaryakıta bu ay zam yapılmadığını belirten Aydın Ağaoğlu "Hani bunları bahane ediyorlardı" dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın bu zamlar için herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal