Fırında Sütlaç Yapılışı

Sütlü tatlıları hemen herkes seviyor. Özellikle fırında sütlü tatlıları yemeye doyamıyoruz. Normal sütlacın yanında bir de fırında sütlaç olunca tadı da çok başka oluyor tabi ki. İşte fırında sütlaç tarifi…

17.07.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:54) Fırında Sütlaç Yapılışı

Eğer sütlaç yapmayı bilmiyor ve sütlacınızı dışardan alıp yiyorsanız artık buna bir dur diyebilirsiniz. Sizin için muhteşem bir tarifimiz var. Hem yapımı çok basit hem de eminiz ki yaptığınız herkes de bayılacak bu tarife. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Fırında sütlaç yapılışına hemen geçelim. İşte;

FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞI İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

YAPILIŞI;

İlk adım olarak pirinci haşlamakla başlayalım işe. Pirinçleri ilk önce güzelce yıkayıp bir tencereye aldıktan sonra üzerine 2 su bardağı su dökün ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu işlemi yaptığınızda tencerenin içerisinde çok az su kalacaktır. Ardından diğer malzemeleri ekleyeceğiz. Haşlanan pirincin üzerine sütü ve vanilyayı ilave ettikten sonra kaynaması için bekliyoruz ardından kaynamaya başladıktan sonra şekeri, yarım su bardağı ile karıştırılan buğday nişastasını ilave ederek yaklaşık bir 10-15 dakika kadar daha karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından fırın için dayanabilecek sıcaklıkta olan tek kişilik güveç kaselerimizi alıyoruz ve sütlacımızı hepsi eşit olacak şekilde karıştırıyoruz. Sonrasında ise bir tepsiye doldurduğumuz güveçleri koyuyoruz ve 2 parmak kalınlığında da su koyuyoruz tepsiye. Yani tepsideki suyun oranı güvecin yarısına gelecek kadar olmalı. Ardından ise 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar güzelce pişiriyoruz. İşte fırında sütlaç yapılışı bu kadar basitti. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

FIRINDA SÜTLAÇ PÜF NOKTALARI

  • Sütlaçların üzerinin güzelce kızarmasını arzu ediyorsanız eğer fırınınızı önceden ısıtarak buna ulaşabilirsiniz.
  • Kıvamının güzel tutması için tepsiye koyacağınız suyun soğuk olması önemli. Aksi halde sütlacınızın kıvamı çok sert olacak ve yarısına kadar koyduğunuz su sütlacı siz daha fırına koymadan pişirmeye başlayacaktır.
  • Üzerinin kızarma süreleri ise fırından fırına değişmektedir. Bu sebeple sütlaçlarınız fırındayken ara pişip pişmediği kontrol ederek istediğiniz kıvama gelip gelmediğine bakabilirsiniz.
  • Eğer şekerin fazla geleceğini düşünüyorsanız ölçünüzü biraz arttırabilirsiniz.

Fırında Sütlaç Çeşitleri

  • Bazı kişiler kıvamının daha iyi olması için yumurta akı eklemektedirler tarife. Ancak buna bizim tarifimizde buna yer vermedik eğer sizde dilerseniz yumurta akı ekleyebilirsiniz.
  • Pastaneler de yapılan Fırın Sütlacın tadını tutturmaktaki en önemli malzemelerden birisi de nişastadır. Eğer yaparken nişasta koymazsanız tadında yüksek oranda dışarda yediğiniz sütlaçla arasında bir fark görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Ancak evinizde nişastanız bitmiş ve yine de sütlacınızı yapmak istiyorsunuz o zaman nişasta koymadan da yapmanız mümkün olacaktır.

Eğer sizde hala fırında sütlaç yapılışı tarifini denemediyseniz mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal