Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

Fırında kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır? Fırında kıymalı patlıcan musakka için gerekli malzemeler nelerdir? İşte fırında kıymalı patlıcan musakka tarifi…

17.07.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:46) Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

FIRINDA KIYMALI PATLICAN MUSAKKA TARİFİ MALZEMELERİ

-              4 adet büyük boy patlıcan

-              500 gram az yağlı kıyma

-              3 diş sarımsak

-              3 yemek kaşığı zeytinyağı

-              2 adet domates

-              1 adet büyük boy soğan

-              1,5 yemek kaşığı domates salçası

-              1,5 su bardağı sıcak su

-              Biraz maydanoz

-              1 çay kaşığı tuz

-              1 çay kaşığı karabiber

-              1 çay kaşığı pul biber

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

Fırında kıymalı patlıcan musakka tarifi için öncelikle patlıcanlar alacalı şekilde soyulur. Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında yuvarlak şekilde doğranır. Bir tava alınır ve ocağa koyulup ısıtılır içine yağ eklenir ve yağ kızdırılır. Kızmış yağda patlıcanlar arkalı önlü güzelce kızartılır. Daha sonra bir tabağa havlu kağıdı serilir ve üzerine yağlarını bırakması için kızarmış olan patlıcanlar çıkarılıp koyulur. Sonra soğanlar soyulur ve yemeklik doğranır. Soğanlar soyulduktan sonra sarımsaklarda küçük küçük kesilir. Sarımsak ve soğanlardan sonra patatesler küp şeklinde kesilir. Bunlardan sonra maydanozlarda kesilir ve geniş bir tencere çıkarılır ve içine zeytinyağ koyulur. Yağ kızdırılır. Kızdırılmış yağın üstüne kıyma koyulur ve ezilir. Kıyma tane tane olana kadar kavrulur. Ardından sarımsaklar ve soğanlar eklenir bu şekilde kavrulmaya devam edilir. Sonrasında tuz, karabiber, pul biber ve domatesler eklenir. 3-4 dakika karıştırılır. Maydanozlar eklenir. Ocaktan alınır. Bir borcam çıkarılır ve üzerine kızarmış patlıcan dilimleri dizilir. Patlıcanları dizdikten sonra üstüne hazırlanan kıyma harcı dökülür ve yayılır. Ayrı bir kapta salça ve tuza biraz sıcak su eklenir bu şekilde salça açılır. Salça açıldıktan sonra kıymayı koyduğumuz borcamın üstüne gezdirilir. Üzeri çeri domateslerle ve biberlerle süslenir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra kontrol edilir ve fırından çıkarılır. Böylece fırında kıymalı patlıcan musakka tarifi hazır olmuş olur.

FIRINDA KIYMALI PATLICAN MUSAKKA TARİFİ SUNUMU

Fırında kıymalı patlıcan musakka tarifi için yanına pilav düşünülebilir. Pilav şehriyeli veya şehriyesiz tercih edilebilir. Fırından çıkan musakka ilk dumanı çıkması için bir köşeye koyulur. Sonrasında bir servis tabağı alınır ve ilk dumanı çıkan musakka tabağa servis edilir. Üzerine dereotu veya maydanoz yakışır. Tercihen yanına ayran ya da cacık yapılabilir. Sıcak yenilmesi gerekir.  Musakkanın üzeri pul biberi ve karabiber gibi baharatlarla süslenebilir.

FIRINDA KIYMALI PATLICAN MUSAKKA TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Fırında kıymalı patlıcan musakka tarifi için en önemli püf noktalardan biriside patlıcanlar kızartıldıktan sonra bir süre kağıt havlu üzerinde bekletilmeli. Bekletilmezse fazla yağlı olur ve yemeği ağırlaştırır. Bir diğer püf noktası ise baharatların çeşitli ve bol kullanılması. Yemeklerde yemeğe lezzet katmak için önemlidir. Bu püf noktalara dikkat edilirse fırında kıymalı patlıcan musakka lezzetine lezzet katmış olur.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal