Fırında Levrek Yapımı

İftarda hem pratik hem de lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için fırında levrek yapımını hazırladık. Bu tarifin tadı damağınızda kalacak.

10.05.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-11:32) Fırında Levrek Yapımı

Bu akşam yemeğe ne yapsam diye düşünenler için muhteşem bir fırında levrek yapımı hazırladık. Özel soslama tekniği ile yiyenlerde hayranlık bırakacak bu tarifin tüm detaylarını sizler için hazırladık. İşte fırında levrek yapımı.

FIRINDA LEVREK YAPIMI

Muhteşem tarif için malzemeler:

-6 dilim fileto levrek, 

-100 gram arpacık soğan, 

-200 gram cherry domates, 

-2 diş sarımsak, 

-100 gram çekirdeksiz yeşil zeytin, 

-1 çay kaşığı deniz tuzu, 

-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 

-1 yemek kaşığı kapari turşusu, 

-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 

-1/4 demet dereotu yeterli olacaktır.

Yapılışı:

-Sadece derisi üzerinde kalan fileto levrek balıklarının kılçıklarını iyice ayıklayın. Arpacık soğanları kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın. Cherry domateslerin sap kısımlarından ayıklayın. Sarımsakları incecik dilimleyin, suyunu süzdürdüğünüz kapari turşusunu bütün halde bırakın. Fileto levrek dilimlerini deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

-Küçük boy bir fırın tepsisine aldığınız balıkların arasına arpacık soğanları ve sarımsak dilimlerini ekleyin.

-Cherry domatesleri, kapari turşusunu ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri üzerlerine ilave edin. Son olarak zeytinyağı eklediğiniz fileto levreklerin üzerini yağlı kağıt ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirmeye bırakın.

-Geniş bir spatula yardımıyla bütün halde servis tabağına aldığınız fileto levrekleri dereotu ile süsleyerek sunuma hazır hale getirebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal