Fırında Kekikli Mantar Dolması Tarifi

Mutfağınızda harika baharatlar kullanarak sağlıklı yemekler yapmak kim istemez ki? Hem az yağlı hem de oldukça faydalı olabilecek bir mantar yemeği yapmaya ne dersiniz? İşte fırında yapabileceğiniz fırında kekikli mantar dolması tarifi...

29.06.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-11:19) Fırında Kekikli Mantar Dolması Tarifi

Mantar yemekleri yapacağımız zaman küçük olmalarına özen gösteririz. Çünkü büyük boy mantarların kullanımı oldukça uğraştırıcı gelir. Ama büyük mantarlar kullanarak fırınınızda harikalar yaratmanın zamanı gelmedi mi? Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bu yemeği severek yapacağınıza eminiz.

MALZEMELER

* 1 kg iri boy mantar

* 1/2 kırmızı dolmalık veya kapya biber

* 1/2 sarı dolmalık biber

* 1 köy biberi

* 2 sap taze sarımsak

* 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri

*1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı pul biber

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

İlk olarak mantarların dış yüzlerini fırça veya peçete ile iyice temizleyin. Eğer mantarları yıkamak istiyorsanız saplarını koparmadan önce güzelce yıkayabilirsiniz. Ardından da iyice kurutun. Fırın tepsinize yağlı kağıdınızı serin. Mantarları tepsiye dizin. Biberleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da yıkayıp ince olacak şekilde doğrayın. Bu sırada mantarların da saplarını koparabilirsiniz. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp mantarla doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek 200 derece 10 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ardından yemeğinizi hazır olacaktır. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal