Firari FETÖ'cü Arif Erdem'in nerede olduğu tespit edildi!

15 Temmuz 2016 yılında ülkeyi işgale kalkışan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları firar ettikleri ülkelerde tek tek tespit edildi. İşte haberin detayları...

23.05.2022-11:37 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:37) Firari FETÖ'cü Arif Erdem'in nerede olduğu tespit edildi!

15 Temmuz 2016'da ülkeyi işgal girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün üyeleri firar ettikleri ülkelerde tek tek tespit edildi. 

Türkiye'nin talebi üzerine ABD'nin yerinin bilinmediğini söylemiş olduğu firari FETÖ'cü Arif Erdem, 1,5 yıl aranın ardından ortaya çıktı.

FETÖ’cü Arif Erdem’in yeri tespit edildi 

FETÖ'cü Arif Erdem'in yeni adresinin ise New York olduğu öğrenildi. 24 TV'nin aktardığı bilgiye yönelik bir restoranda yemek yediği görünen firari FETÖ'cünün, ABD'de olduğu bir Türk vatandaşının kayda aldığı fotoğraflarla birlikte kanıtlanmıştır. 

Türkiye ABD’den iade edilmesini talep etti 

Söz konusu konuya ilişkin Türkiye, ABD'den firari FETÖ'cü ve eski futbolcu Arif Erdem'in iade edilmesini talep etmiş fakat Erdem'in yerinin bilinmediği gerekçe gösterilerek iade talebi gerçekleştirilememişti. 


İlk olarak 2020 yılında Virginia’da görünmüştü 

FETÖ'cü Arif Erdem, ilk olarak 24 Ocak 2020 tarihinde Virginia'nın Manassas kentinde ortaya çıkmıştı. 

Arif Erdem, aradan neredeyse 1,5 yıl geçmesinin ardından bu defa New York'ta bir restoranda yemek yerken görüntülendi. Orada bulunan bir Türk vatandaşı FETÖ firarisini tanıdı ve o anları kayıt altına aldı. 

289 görüşme ve mesajla iletişim 

Firari olan FETÖ'cü Arif Erdem'in 2012-2013 yılları arasında FETÖ elabaşı Fetullah Gülen'in kullanmış olduğu cep telefonuyla 289 kez görüştüğü ve mesaj yoluyla da iletişim kurduğu tespit edildi. 

Arif Erdem aynı zamanda da ByLock kullanıcısıydı bir gizli tanık beyanına yönelik örgütte imam olarak nitelendirilmişti.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal