Finlandiya’dan açıklama: Türkiye ile fikir birliğine varıldı! Çalışmalar başlatıldı

Finlandiya’nın Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Jukka Salovaara, Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in imzaladığı anlaşma çerçevesinde Türkiye ile Finlandiya arasında fikir birliğine varıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

27.08.2022-09:32 - (Son Güncelleme: 27.08.2022-16:19) Finlandiya’dan açıklama: Türkiye ile fikir birliğine varıldı! Çalışmalar başlatıldı

NATO’nun İspanya’nın Madrid şehrinde yapılan zirvesinde imzalanan anlaşma çerçevesinde Daimi Ortak Mekanizma’sı kuruldu. 28 Haziran’da yapılan toplantıda Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Jukka Salovaara, İsveç’in Dagens Nyheter gazetesine konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Türkiye ile fikir birliğine varıldı

Yapılan anlaşmada belirtildiği üzere iş birliği mekanizmasının inşa edilmesi için çalışmalara başlandığını söyleyen Salovaara, ‘’Biz Türkiye ile derin bir fikir birliğine vardığımızı düşünüyoruz. Türkiye, Finlandiya'dan yeni iade taleplerinde bulunmadı. İsveç için bu konuda bir şey söyleyemem. Ana konumuz da bu değildi." diye konuştu.

Türkiye Finlandiya toplantı

Toplantının Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapıldığı söyleyen yetkililer, bu bilgiyi daha sonra düzeltmiş ve üçlü zirvenin Vantaa şehirne taşındığını duyurdu. Bu hatanın ise güvenlik sebebiyle bilerek yapıldığı kaydedildi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal