İstanbul’da sağanak yağış: Vatandaşlar yağmura teslim oldu! Yollar sudan görülmedi

İstanbul’da bugün aniden bastıran sağanak yağmur bazı ilçelerde su baskınlarına sebep oldu. Esenyurt ve Başakşehir’de etkili olan yağışlar yollarda su birikintisine sebep oldu. Detaylar haberimizde...

27.08.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 27.08.2022-16:20)

Günlerdir zaman zaman etkili olan sağanak yağış İstanbul’un bazı bölgelerinde bugün de etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan yağmurlar sebebiyle yollar sulardan gözükmezken, bazı noktalarda su baskınları yaşandı. Gün içinde dolu yağdığı da görülürken, Esenyurt başta olmak üzere İstanbul’un Anadolu yakasında sağanak yağışlar aralıklı olarak sürüyor. 

Bir köpek akıntıya kapıldı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde sağanak yağış sebebiyle pek çok bölgede su taşkınları yşaandı. Akçaburgaz Deresi’nde ise bir köpek akıntıya kapılarak sürüklendi.

İstanbul sağanak yağış

Yollar sudan görülmedi

Esenyurt, Arnavutköy, Çatalca ve Başakşehir bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlar bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluşturdu. 

Vatandaşlar yağmura teslim oldu

Su baskınlarından daha önce de mağdur olan Kadir Şaban, ‘’Burayı 4 kere su bastı. Her seferinde belediyeyi arıyorum. 'Geleceğiz' diyorlar ancak gelmiyorlar. Bayramın 1'inci günü su bastı. O gün su basmadan önce İSKİ'yi aradım. 'Gelin benim evimi su basacak. Giderde sıkıntı var. Çekmiyor' diye. 'Geleceğiz' diyorlar gelmiyorlar. Dün yağmur yağdı. Bahçe su toplamaya başladı. Aradım İSKİ'yi tekrar 'benim evimi su basacak. Gelin kanalı açın' dedim. 'Geliyoruz' dediler. Akşam saat 18.00 oldu yine gelmediler. Benim evimi su bastı. En son saat 00.00'da geldiler. 'Bizim aracımız küçük' dediler. Ben 2 aydır söylüyorum. Gider kapalı hala açmadılar. Evin içinde şu an 3 metre su var. Bütün eşyalarım gitti. Maddi manevi zarara uğradım. İSKİ ve belediye çalışmıyor. Herkes şikâyetçi. Burada kalan gençler vardı. Boğulmaktan son anda kurtuldular" dedi.

Akçaburgaz Mahallesi’nde yaşanan yağışlar sebebiyle bir çok evi su bastı. Evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale gelirken mahalle sakinleri yetkililerin çağrılarına karşı duyarsız kaldıklarını ifade etti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal