Finlandiya Lideri Kovid-19 Önlemleri Kapsamında 3 Hafta Kapanma Karar Verdi

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkede yükselmeye başlayan mutasyonlu koronavirüs sebebiyle mevcut tedbirlerin artık yetersiz kaldığını ifade ederek restoran, bar, kapalı spor salonları ile bir takım okulların 8-22 Mart tarihlerinde kapanacağını açıkladı.

25.02.2021-14:45 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-14:45) Finlandiya Lideri Kovid-19 Önlemleri Kapsamında 3 Hafta Kapanma Karar Verdi

Finlandiya'da İngiltere’den ülkelerine gelen mutasyon geçirmiş koronavirüs sebebiyle yükselen vakaların akabinde devlet çalışmalara başladı. 

Başbakan Sanna Marin bihassa son bir  ay içerisinde İngiltere kökenli mutasyon vakalarının yükselmesi sebebiyle daha öncesinde uyguladıkları var olan tedbirlerin artık yetersiz kaldığını ifade etti.

Marin, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 3 aşamalı tedbirler paketinde bir üst düzey olan ikinci aşamaya geçmeye karar verdiklerini belirtti.

KAFE RESTORAN İLE SPOR SALONLARI KAPATILIYOR

Yeni önlemleri açıklayan Başbakan Marin, öncelikle bar ile restoranlar olmak üzere, kapalı spor salonları ile dinlenme tesislerinin kapanacağını, yedinci sınıf ile üst kademede olan öğrencilerin de eğitime online bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Marin, konu olan uygulamaları 8-22 Mart tarihlerinde yürüteceklerini, kapatma kararı sebebiyle olumsuz etkilenen işletmelere destek sağlanmasını içeren kanun taslağını da gelecek hafta Meclis'e sunacaklarının altını çizdi.

Finlandiya'da, ilk aşı programının başladığı 27 Aralık tarihinden bu güne kadar nüfusun hemen hemen % 5’ini oluşturan 302 bin insana birinci doz aşı uygulaması yapıldı. Ülkede şimdiye dek toplam 55 bin 687 vaka belirlenirken, 737 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal