Fındık taban alım fiyatı kaç para oldu? 2022 Fındık taban fiyatı

2022 yılında fındık taban alım fiyatının ne kadar olduğu merak edilmektedir. 2022 yılı için fındık alım fiyatının en az 60 lira olması bekleniyor. Fındık sezonu yaklaşırken vatandaşlarda fındıklar için taban fiyatı ne olduğunu araştırıyor. İşte fındık taban alım fiyatları hakkında tüm merak edilenler…

27.06.2022-17:56 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-17:56) Fındık taban alım fiyatı kaç para oldu? 2022 Fındık taban fiyatı

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, fındık üreticilerinin üretim yapabilmek için giriştiği çabayı vurgulayarak taban fiyatların en az 60 TL olması gerektiğini vurguladı. Fındık sezonu için yaklaşık 2 ay gibi bir sürenin kaldığını dile getiren Okusal, üreticinin emeklerinin boşa gitmemesi gerektiğini söyledi. Burhan Okusal, “Tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi fındık üretiminde ekonomik olarak sürdürülebilirliği sağlamak için, mahsulün satış fiyatları, üreticinin hem maliyetini karşılamalı hem de ailesinin geçimini sağlayabilmek için asgari düzeyde de olsa bir kâr sağlamalıdır” dedi.

2022 fındık sezonunda taban fiyatlar ne kadar olacak?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle fındık üreticilerinin de bu süreçten fazlasıyla etkilendiğini aktaran Okusal, sınırlarımızdaki savaş geriliminin de ekonomik sıkıntılara neden olduğunu ifade etti. Ekonomideki dalgalanmaların tarımsal üretime de yansıdığını ve gider maliyetlerinin artığını dile getiren Burhan Okusal, artan fiyat karşısında fındık üreticilerinin de çaresiz kaldığını vurguladı.

Fındık Taban Fiyatı Ne Kadar Olacak

2022 yılı fındık taban fiyat beklentisi yükseldi

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, açıklamalarına devam ederken, Geçtiğimiz senelerde ihracatta ülkemize en çok gelir getiren ürünün fındık olduğunu vurgulayarak geçtiğimiz sezon TMO tarafından o günkü şartlarda fındık için kilo başına en az 3,5 dolar kazanç sağladığını söyledi. Burhan Okusal, “Bu yılki emtia fiyatlarındaki büyük dalgalanmalara rağmen üretmeyi bırakmayan, borca girerek fındık bahçesine gübre atan, zirai ilacını kullanan, traktörüyle bahçesini süren emektar üreticilerimizin, açıklanacak fındık taban fiyatı beklentisi yüksektir.”ifadelerini aktardı.

“ Fındık taban fiyatı en az 60 TL olmalı”

Geçtiğimiz yıllarda yapılan ödemeleri düşündüğümüzde bu yıl fındık taban fiyatının en az 60 TL olması gerektiğini ifade eden Burhan Okusal, beklenen fiyatın altında bir fiyat belirlemesi olması durumunda fındık üretiminin önümüzdeki senelerde için veriminin düşeceğinin altını çizdi. Belirlenen fiyatın altında bir fiyat belirlenmesi durumunda üreticilerin bahçelere bakım yapamayacağı söylendi.

2022 Fındık Taban Fiyatı

Bu durumda kuraklık olacağını, tozlaşma sorunları ve iklim değişikliği gibi faktörler ile fındıktaki ürün kaybının ihracatı da etkileyeceğini vurgulayan Burhan Okusal, fındık yetiştiricilerinin ihtiyaçlarının azami düzeyde karşılanması gerektiğini ve bu durumun büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.

Burhan Okusal konuşmasınınn devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Orman bakanına seslenerek, fındık hasat zamanına az kaldığını ve fındık taban fiyatları hakkında müjdeli haberleri beklediğini dile getirdi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal