Fındığın faydaları nelerdir? Antioksidan kaynağı çiğ fındık neye iyi gelir? Lif kaynağı fındık kabızlığın doğal ilacı

Fındığın sağlığa olan faydaları fındığa olan rağbeti artırıyor. Vücut sağlığına önemli katkılar sunan çiğ fındık kişiyi tok tutma özelliğiyle de oldukça popüler. Çiğ fındık uzmanlar tarafından şiddetle önerilmekte bunun sebebi de kavrulmamış fındıkların kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içermesidir.

05.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-17:44)  Fındığın faydaları nelerdir? Antioksidan kaynağı çiğ fındık neye iyi gelir? Lif kaynağı fındık kabızlığın doğal ilacı

Yapılan bilimsel çalışmalar, düzenli olarak fındık tüketiminin kolesterolü yüzde 27 oranında düşürdüğünü kanıtlamıştır. 

Fındığın içerisinde kalp sağlığına yararlı yağlar bulunmaktadır örneğin içerdiği oleik asit sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyesinin düşürülmesine katkı sunarken, vücutta iyi kolesterolün (HDL) seviyesinin yükseltmesine yarar sağlar. 

Kansere geçit vermiyor!

- Güçlü bir antioksidan olan fındık yalnızca vücuttaki hücreleri yenilemez, DNA'sı bozuk ve tümörlü hücreleri azaltıp kanser riskini önemli oranda düşürür. Yalnızca fındıkta bulunan bir bileşik olan beta-sitosterol, meme ve prostat kanseri riskini de azaltmaktadır.

Lif deposu fındık sindirim sorunlarına karşı doğal ilaç!

- Fındık, içerisinde bulundurduğu lif, protein ve yüksek yağ nedeniyle tokluk hissi vermektedir. İyi bir lif kayağı olan fındık sindirim sistemini etkileyerek mide içerisinde öğütmeyi kolaylaştırmaktadır. Sindirim sisteminin çok daha iyi çalışmasını sağlayan lif kaynağı fındık sayesinde ishal ve kabızlık gibi problem çözüme kavuşmaktadır.

Fındığın faydaları nelerdir?

- E vitamini yönünden zengin bir kaynak olan fındık yağı, bağışıklığı güçlendirici bir etki sağlar. E vitamini kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyip anemi riskini de azaltmaktadır.

Şeker hastalığına karşı savaşıyor

- Diyabet hastalarının günlük diyetlerine fındık eklendiğinde glukoz intoleransında iyileştirme belirlenmiştir. Bunun sebebi de fındığın lifli bir besin olmasıdır. Lif sadece sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini dengeleyip diyabet riskini ortadan kaldırmaktadır.

Mutluluk hormonu salgılıyor

- B6 vitamini yönünden zengin bir besin olan fındık, sinir sisteminin düzgün şekilde çalışmasını sağlar. 

Fındık neye iyi gelir?

- Fındığın içerisinde proantosiyanidinler, kuersetin ve kaempferol gibi fitokimyasal maddeler bulunur. Bu proantosiyanidinler flavonoidler olarak isimlendirilen bir gruba aittir. Flavonoidler beyin sağlığını desteklemektedir. Çiğ fındık tüketimi kişinin zihinsel ve psikolojik olarak kendisini daha iyi hissetmesine olanak sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal