Filistinlilerin İsrail hapishanelerindeki zorlu mücadelesi: Çocuk mahkumların anlattıkları kan dondurdu

İsrail ile Hamas arasında yapılan ateşkes anlaşması kapsamında şu ana kadar Filistinli 150 kadın ve çocuk mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan mahkumların anlattıkları kan dondurdu. İşte detaylar…

28.11.2023-11:25 - (Son Güncelleme: 28.11.2023-17:45)

4 gün boyunca devam eden ve 2 gün daha uzatılan insani ara ateşkesi kapsamında şu ana kadar İsrail hapishanelerinden Filistinli 150 kadın ve çocuk mahkum, Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir serbest bırakıldı.

Katar, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Genç mahkumlar konuştu

Serbest bırakılan mahkumlar yıllardır Siyonist İsrail'in hapishanelerinde maruz kaldıkları işkence kötü şartları tek tek anlattı.

Hamas başarısız olursa durum çok kötü olacak

Hiçbir suç atfedilmeden mahkûm edilen binlerce Filistinli için Hamas'ın başarısı hayatı derecede önemli. Videoda gencin anlattığına göre dİreniş ve Hamas başarısız olursa kimse işgal hapishanelerinden kurtulmayı umut etmiyor.

Filistinli Esir

Kollarımı kırdılar tedavi etmediler

En fazla 12-13 yaşında olan ve 4 yıldır hapishanede mahkûm edilen genç "Sayım yapıldığında durduk yere bize saldırdılar kollarımı kırdılar ve hiçbir şekilde tedavi etmediler çıkmadan bir gün önce sardılar." dedi.

Hem cezaevinden çıkmadan hem de doktor muayenesinde dövdüler

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan bir başka genç ise ""Cezaevinden çıkmadan önce beni dövdüler, sonra doktor muayenesinde dövdüler. Cezaevlerinde durum çok kötü. Tutuklulardan intikam alıyorlar." dedi.

15 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

Savaşta son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 240 Filistinli hayatını kaybetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal