Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Yahudilerden Özür Diledi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yahudilerden özür diledi. Abbas, "Avrupa'daki Yahudiler inançlarından dolayı değil, finansal güçlerinden dolayı öldürüldü" demişti.

04.05.2018-20:56 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-20:50) Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Yahudilerden Özür Diledi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yahudi soykırımı ile alakalı geçen hafta yaptığı konuşmayla ilgili özür diledi.

Abbas, 30 Nisan'da Filistin Ulusal Konseyi toplantılarının açılış gününde söylediği "Yahudilerin Avrupa'da Yahudi oldukları için değil maddi alandaki faaliyetleri sebebiyle öldürüldüğü" doğrultusundaki sözleriyle alakalı özür mesajı yayımladı.

Filistinlilerin Yahudi düşmanlığının her türlüsünü kınadığı söylenen mesajda, "Biz uzun süredir tarihteki en çirkin suçlardan biri olan Yahudi soykırımını kınadığımızı ve bu soykırımın kurbanlarının acılarının paylaştığımızı söylüyoruz." denildi.

"ÖZÜR DİLERİM"

Bütün semavi dinler gibi Yahudiliğe de saygı duyduğunu aktaran Abbas, "Eğer söz konusu konuşmamla insanları, özellikle de Yahudi inancına üye insanları hakarete uğramış hissettirdiysem onlardan özür dilerim." dedi.

Abbas, iki uluslu çözümden taraf olduklarının altını çizerek, barış içinde yan yana yaşamak istediklerini söyledi.

Mahmud Abbas'ın pazartesi günü yaptığı açıklamadaki sözlerine Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği'ne üye devletlerden de tepki gelmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal