Körfez'daki Kriz Büyüyor! Suudi Arabistan da Devrede

Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait onlarca askerin yerleştiği Sokotra Adası'ndaki bağımsızlık hakkından vazgeçmeyeceğini açıkladı. Sorunun çözümü için Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Suudi Arabistan ile diyaloğa geçmesi üzerine Riyad'dan bir ekip adaya gitti .

04.05.2018-20:23 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-20:29) Körfez'daki Kriz Büyüyor! Suudi Arabistan da Devrede

Yemen Gençlik ve Spor Bakanı Nayif el-Bekri AA muhabirine yaptığı konuşmada, "Yemenliler ne Sokotra Adası'ndan ne de başka bir Yemen toprağından vazgeçmez." dedi

Bekri, Sokotra'daki Yemenlilerin meşru hükümet etrafında birleşmesi talebinde bulundu.

BAE'ye ait askerlerin Sokotra'da konuşlanmasının ardından Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan ile diyaloğa geçmiş, problemi çözüme kavuşturmak için Suudi Arabistan tarafından yetkilendirilen heyet bugün adaya varmıştı.

BAE ASKERLERİNİN SOKOTRA'DA KONUŞLANMASI

BAE'ye ait onlarca asker, çarşamba günü kendilerini taşıyan 3 uçağın Hadibu kentindeki Sokotra Havalimanı'na ulaşmasının hemen sonrasında havalimanı çevresinde yerleşmişti. Askerlerle beraber, içlerinde 6 tankın yer aldığı askeri araçların nakli de yapılmıştı. BAE güçlerinin dün de Sokotra Limanı etrafında konuşlandığı öğrenilmişti.

Askerlerin Sokotra'da yerleşmesi, Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr ve bakanlardan oluşan bir heyetin cumartesi günü adaya gelmesinin sonrasında olmuştu.

Nisan 2016'da göreve başladığından bu güne Sokotra Adası'na ikinci defa giden Bin Dağr'ın bu ziyaretle meşru hükümetin ada üzerindeki hakimiyetini göstermek istediği konuşulmuştu.

Aktivistler geçen mart ayında, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'ye, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon askerleri bünyesindeki en büyük ikinci güç olan BAE'nin ada üzerinde tam hakimiyet sağladığı yönünde bir rapor açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal