Filistin Devlet Başkanı Abbas: Yüzyılın Anlaşması'nın Cehenneme Kadar Yolu Var

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Yüzyılın utancının da Bahreyn’deki çalıştayın da cehenneme kadar yolu var” ifadesinde bulundu

28.05.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:36)

Filistin resmi haber ajansı WAFA2nın aktardığına göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Ramallah şehrindeki Başkanlık Sarayı’nda “Mahmud Abbas Vakfı” bağışçıları için gerçekleştirilen törende Filistinli yetkililer ile iş insanlarını kabul etti.

Söz konusu haberde, Abbas’ın ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin sorunun çözümüne ilişkin yakında açıklaması beklenen, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın da destek verdiği bildirilen "Yüzyılın Anlaşması" projesi ile Filistin hakkında ABD'nin desteğiyle önümüzdeki ay Bahreyn'de gerçekleştirilmesi planlanan ekonomi çalıştayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

'FİLİSTİN MESELESİ SİYASİ BİR MESELEDİR'  

Abbas, Filistin davasının ekonomik temelli bir konu olmadığını belirterek, “Filistin meselesini çözmek isteyen meseleye siyasi çözüm ile başlamak zorundadır. Biz milyarların boş hayallerini satanlara umut bağlamıyoruz ve bunu kabul etmemiz de imkansız. Çünkü bizim meselemiz apaçık siyasi bir konudur.” ifadesinde bulundu.

'ÇALIŞTAYIN SONUÇLARINI KABUL ETMEYECEĞİZ'  

Abbas, Bahreyn’deki çalıştayın neticelerini asla kabul etmeyeceklerini belirterek, “Biz lafımızı söyledik. Her zaman da söylüyoruz. Bu toplantıyı ve sonuçlarını kabul etmeyeceğimize ilişkin gerekli beyanatları da yaptık. Çünkü bize asla bir yere varmayacak boş hayaller satıyorlar. Bizim onların desteğine ihtiyacımız yok. Çünkü biz Filistin halkının evlatlarının uğraşları ile sizlerin sayesinde modern bir devlet kurabilme gücüne sahibiz.” sözlerini kullandı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal