İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Liberman'a Koalisyon Çağrısı

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Evimiz Partisi lideri Liberman'a koalisyon hükümetine katılmasına ilişkin kararını tekrardan gözden geçirme çağrısında bulundu

28.05.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:29)

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu, mecliste konuşma gerçekleştirdi.

Netanyahu, eski Savunma Bakanı ve İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman'ı koalisyon hükümetine katılmaları hakkında ikna edemediğini söyleyerek, "Hâlâ vaktimiz var ve ben bu süre içinde hükümeti kurmaya uğraşacağım" ifadesinde bulundu.

Ülkeyi tekrardan seçim sürecine sürüklemenin gereksiz olduğunu belirten Netanyahu, Liberman'a kararını tekrardan gözden geçirme ve hükümetin en kısa sürede kurulması amacıyla iş birliği yapma çağrısında bulundu.

İSRAİL'DE HÜKÜMET ÇIKMAZI  

Netanyahu'nun koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının sonucunda partisi Likud'un sunduğu, meclisin feshedilmesini talep eden yasa tasarısı ilk oylamadan geçmişti. Tasarı, iki oylamadan daha geçerek onaylanırsa İsrail'de tekrardan seçim düzenlenecek.

İsrail Evimiz Partisi, koalisyon hükümetine katılmak amacıyla Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerin de askere alınmasını zorunlu duruma getirecek yasa tasarısının meclisten geçmesini şart koşuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal