27.09.2021-19:29 (Son Güncelleme:20.07.2022-16:51)


1

Performansıyla dikkat çekti

Performansıyla dikkat çekti

Futbolcu Fenerbahçe'de zaman zaman savunmanın yanı sıra hücumda attığı gollerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Filip Novak, 26 Haziran 1990 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nin Prerov şehrinde doğmuştur. Futbola ülkesinin FC Zlin takımında başlayan futbolcu takımda gösterdiği başarılı performans ile kısa sürede dikkat çekti. Futbolcu, ülkesinin Jablonec takımına transfer oldu. Jablonec takımının ardından sergilediği başarılı futbol ile FC Midtjylalland takımna transfer oldu. Danimarka ekibinde gösterdiği performansın ardından futbolcu, ülkemizin Süper Lig devlerinden Trabzonspor'a 2018 yılında transfer oldu. Futbolcu Trabzonspor'da sergilediği etkili performansın ardından bir başka Süper Lig devi olan Fenerbahçe'ye 6 Ağustos 2020 tarihinde transfer oldu. Futbolcu ayrıca Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın formasını terletmektedir.



3

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Çek futbolcu Filip Novak, 19/20 sezonunda Trabzonspor ile Tütkiye Kupası'nı kazanmıştır. Ayrıca Midtjylland takımı ile 17/18 sezounda Danimarka Ligi'ni kazanmıştır.



4

Kaç golü var?

Kaç golü var?

Çek futbolcu Filip Novak, kariyeri boyunca 408 maçta forma terletmiştir. Futbolcu bu maçlarda 62 ol atmıştır ve 24 asist yapmıştır.



5

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Filip Novak ana mevki olarak sol bek olarak oynamaktadır. Bunun yanında stoper olarak görev alabilmektedir.



6

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Filip Novak 31 yaşındadır.



7

Eşi kimdir?

Eşi kimdir?

Futbolcunun eşi Katerina Provaznikova'dır.



8

Sakatlığı herkesi endişelendirdi

Sakatlığı herkesi endişelendirdi

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de Sivasspor ile oynadığı mücadelede yıldız futbolcunun sakatlığı takımını çok endişelendirdi. Fenerbahçe futbolcuyla ilgili açıklamasında, 'Filip Novak’ın sol uyluk arka üst adele tendonunda, tendon içi yırtık saptanmıştır.' ifadelerine yer verdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR