FIFA, Trabzonspor Fenerbahçe maçı hakkında sert konuştu: ‘Sporumuzda bunların yeri yoktur’

FIFA Başkanı Gianni Infantino, dün oynanan Trabzonspor Fenerbahçe maçıyla ilgili bir açıklama yaptı. Şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyleyen Infantino, ‘’Bunların saha içinde veya saha dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur' dedi.

18.03.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-17:35)

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında oynanan olaylı Trabzonspor Fenerbahçe derbisi, dünya genelinde gündem oldu. Yaşanan olaylar FIFA’nın da gündemine taşındı ve Başkan Gianni Infantino olaylarla ilgili sert bir açıklamada bulundu.

‘Sporumuzda bunların yeri yoktur’

Sosyal medya hesabından Trabzonspor Fenerbahçe maçının bitiminden sonra yaşanan olaylarla ilgili bir paylaşım yapan Infantino, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde veya saha dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Futbolcuların sahaya çıkabilmeleri için güvende ve emniyette olmaları gerektiğini belirten Infantino, "İlgili makamları, buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon'daki şok edici olayların faillerini yaptıklarından sorumlu tutmaya çağırıyorum.’’ dedi.

FIFA, Trabzonspor Fenerbahçe maçı hakkında sert konuştu: ‘Sporumuzda bunların yeri yoktur’

FIFA’nın derbide yaşanan olaylarla ilgili verilecek cezaları takip edeceği ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal