FIFA oyunlarında Rusya takımları çıkarılacak mı? EA Sports açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri tüm dünyada hissediliyor. Krizin savaşa dönüşmesiyle gittikçe artan bir gerilim yaşanıyor. EA Sports, FIFA oyunlarında Rus milli takımı ve liglerle ilgili alınan kararları paylaştı.

03.03.2022-23:01 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-23:03) FIFA oyunlarında Rusya takımları çıkarılacak mı? EA Sports açıkladı

Rus devletinin Ukrayna'yı işgal etmesi tüm dünyada büyük bir gerilim yarattı. Dünyayı etkisi altına alan savaşa karşı pek çok ülkede birçok şirket büyük yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Bu yaptırımları uygulanlardan biri de EA Sports oldu. 

Dünyayı etkisi altına alan Rusya Ukrayna savaşına karşı tavır gösterebilmek için birçok şirket yaptırım uygulamaya devam ediyor. Giderek artan bu yaptırımlara bir yenisi daha eklendi.

EA Sports Rus milli takımını ve kulüpleri oyunlardan çıkardı

Ukrayna'ya yapılan saldırıyı protesto eden şirketlerden biri de EA Sports FIFA oldu. Sosyal medyadan paylaşılan açıklamada EA Sports, Rus milli takımını ve Rus kulüplerini FIFA 22, FIFA mobile ve FIFA online oyunlarından çıkarttığını belirtti. 

Bu açıklamaya göre EA Sports Ukrayna'da barışı savunduğunu ve bu işgalin en hızlı şekilde sonlanması için böyle bir karar aldığını açıkladı. FIFA ve UEFA ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan bu karar da FIFA'nın da etkisi olduğu düşünülüyor. Savaş ortamının spor alanını da olumsuz etkilediğini ifade eden FIFA yetkilileri, yaptırım kararı için düzenlenen toplantı sonrasında şu paylaşımları yaptı:

"Durum hızla iyileşmezse yakında Rusya'yı uluslararası müsabakalardan men dahil tüm yaptırımları hazırda bulundurmaktayız. Bu sebeple tüm spor organizasyonlarıyla iletişim içindeyiz."

FIFA 2022 oyunlarında Rusya takımları çıkarılacak mı

FIFA, uluslararası maçlarda Rusya'nın ismiyle anılmayacağına karar verdi. Ayrıca maçlarda Rus bayrağı simgesi de kullanılmayacak. Bununla birlikte Rusya'nın ev sahipliği yaptığı maçların Rusya dışında oynanacağı ve maçta Rus taraftarların yer almayacağı da alınan kararlar arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal