21.09.2021-14:40 (Son Güncelleme:21.09.2021-14:40)


1

Cüneyt Çakır Yönettiği Maçlarla Ses Getirdi!

Cüneyt Çakır Yönettiği Maçlarla Ses Getirdi!

Cüneyt Çakır, yönettiği maçlarla gerek ligimizde gerek yurtdışında büyük ses getiriyor. Cüneyt Çakır yönettiği her maçtan sonra büyük ses getiriyor. Başarılı hakem ligimizde yönettiği zorlu ve heyecanlı maçlardan sonra yurtdışında da önemli turnuvalardan olan Şampiyonlar Ligi, EURO Şampiyonluğu ve Dünya Kupası gibi turnuvalarda rol aldı. Bu turnuvalarda da zorlu maçları yöneten başarılı hakem yönettiği maçlarla çok büyük ses getirdi.



2

Cüneyt Çakır Kimdir?

Cüneyt Çakır Kimdir?

Cüneyt Çakır 23 Kasım 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Cüneyt Çakır'ın asıl mesleği sigortacılıktır. Başarılı hakem, Kocaeli Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Cüneyt Çakır şu anda hakemliğin yanı sıra sigortacılık mesleğiyle de ilgilenmektedir. Cüneyt Çakır hakemlikten önce futbola, futbolculukla başlamıştır. Cüneyt Çakır, 10 yaşından 17 yaşına kadar Kartalspor'un altyapısında futbol oynamıştır.



3

Cüneyt Çakır'ın Süper Lig'e Adım Atması

Cüneyt Çakır'ın Süper Lig'e Adım Atması

17 yaşındayken ilk hakemlik deneyimine adım atmıştır. 1994 yılında hakemlik kariyeri başlayan Cüneyt Çakır, 1997 yılında C klasmanında ve 1999 yılında B klasmanında hakem oldu. İlk yönettiği maç ise TFF kayıtlarına göre 1996 tarihli Beşiktaş-Samsunspor Paf liginde oynanan maçtır. Cüneyt Çakır bu maçta yardımcı hakem olarak görev almıştır. Üst klasman olarak ise 2001 yılında Süper Lig'de görev almıştır.



4

Cüneyt Çakır'ın Mesleği Nedir?

Cüneyt Çakır'ın Mesleği Nedir?

Cüneyt Çakır hakem olmasının yanı sıra TFF'de işletmeci olarak yer almaktadır. Kendisi Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur.



5

Cüneyt Çakır'ın Boyu Nedir?

Cüneyt Çakır'ın Boyu Nedir?

Cüneyt Çakır 1.76 boyundadır.



6

Cüneyt Çakır'ın Başarıları Nedir?

Cüneyt Çakır'ın Başarıları Nedir?

Cüneyt Çakır, Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliğini yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonasında Portekiz-İspanya yarı final maçını yönetmiştir. Sergilediği performansla World Referee isimli sitede yapılan oylamada birinci sırada yer almıştır. 2014 Dünya Kupasında'da görev alan başarılı teknik adam Hollanda-Arjantin yarı finalini yönetmiştir. Cüneyt Çakır'ın en büyük başarısı ise UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçı olan Barcelona ile Juventus'un oynadığı 2015 yılındaki finalde maçın hakemi olmasıdır. Cüneyt Çakır bu karşılaşmada Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan en genç ikinci hakem olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR