FIFA adı neden değişti? EA Sports FC nedir? Yeni FIFA oyununun adı EA Sports FC mi olacak?

30 yıl süren FIFA ve EA Sports arasındaki ortaklık bitiyor. FIFA neden adını değiştirildi? EA Sports FC nedir? Yeni FIFA oyunun ismi ne olacak? İşte ayrıntılar.

10.05.2022-22:53 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-22:53) FIFA adı neden değişti? EA Sports FC nedir? Yeni FIFA oyununun adı EA Sports FC mi olacak?

Otuz senedir her yıl düzenlenen EA Sports tarafından oluşturulan FIFA video oyun serisi, futbol severler için eğlence alanına dönüştü. Fakat önümüzdeki yıl popüler franchise'ın halefi olan EA Sports FC piyasaya sürülecek ve geliştiricileri dünya futbolunun yönetim organı ile bağlarını koparacak. Bu noktada 30 yıla yakın süren ortaklık sona erecek.

EA Sports FC nedir?

EA Sports Genel Müdürü Cam Weber yaşanılan isim değişikliği sebebi ile şu açıklamalarda bulundu: '30 yıl süren interaktif futbol deneyimlerin ardından artık yeni heyecan verici bir döneme geçiş yapacağız. Gelecek yıllarda, EA Sports FC, EA Sports'tan futbol geleceği olacak. 300'den fazla lisans ortakların yanı sıra bütün futbol taraftarları adına küresel futbol deneyimlerini yukarı çıkartacağız.'

Yeni oyunun ismi ne olacak?

FIFA gibi sayısal bir ekleme yapılıp yapılmayacağı daha kesin olmamakla birlikte EA Sports FC olarak isimlendirilecektir. EA Sports, FIFA 23'ün şirketin FIFA ile çalışmak için son şansı olacağını duyurdu. İki şirket arasındaki olan anlaşma, Katar'da olacak 2022 Dünya Kupası'nın ötesinde de devam edecek. Aralık 2022 tarihinde Dünya kupası yapılacak. FIFA oyunları genel olarak iki ay öncesinden Eylül-Ekim ayları gibi yapılmaktadır. Bu durumda FIFA 23'ün anlaşmanın parametreleri dahilinde olacağı anlamına gelmektedir.

Ayrıca Xfire'a göre FIFA 23, 2018 ve 2014 tarihlerinde olduğu gibi Dünya Kupası moduna sahip olacak. Fakat, oyunun farklı bir adı olsaydı, FIFA EA'ya lisans verdiği için maalesef Dünya Kupası modu olmazdı. EA Sports, Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs ve VOLTA Football dahil olmak üzere oyundaki "sevdiğiniz her şeyin" kalacağı konusunda ısrar etmektedir.

EA Sports

EA Sports 'FIFA' franchise adını neden değiştirebilir?

New York Times'a göre, müzakerelerde EA'nın fazlaca hak talep etmesi, FIFA lisans haklarını 2 katına çıkarmayı talep etmesi durum öyle ki önümüzde ki zamanlarda son 10 yılda 2,5 milyar talep etmesi sebebiyle durdurulmuştur.

EA CEO'su Andrew Wilson: 'İleriye baktığımızda francise'yi büyümüş olarak görmek istiyoruz. FIFA lisansı buna engel oldu. Gün sonunda oraya ulaşıp ulaşamayacağımızı bilmiyorum, varsayalım ki yapamazsak yeniden markalaşırız. Oyunumuzu ve küresel futbol ekosistemini kontrol altına alın. Bundan fazlaca gelir kazanacağız, gittikçe hayranımız çok olacak ve etkileşimlerimiz fazlalaşacaktır' açıklamalarında bulundu.

Wilson şu sözleri de dile getirdi: 'FIFA, video oyunu olarak daha fazla anlam kazanıyor' dedi.

EA Sports, FIFA'nın kısıtlamaları olmadan yaratıcı ve yenilikçi özgürlüğe sahi olacaklarını belirtmektedir.

EA Sports başka hangi adları kullandı?

Küresel futbol ile ortaklık göz önünde bulunduğunda EA Sports'ta sürekli 'FIFA' ismi anılmaktadır.

Oyunların adları zamanla 'FIFA International Soccer', 'FIFA World Cup', 'FIFA Footbaal', 'FIFA Street' gibi isimler olarak değişiklikler yaşanıldı.

EA Sports: 'On yıllardır yatırım yaptığımız 19.000'den fazla oyuncu, 700'den fazla takım, 100'den fazla stadyum ve 30 ligden oluşan benzersiz lisanslama karışımımız EA Sports FC'de en iyi şekilde görünmeye devam edecek. Bunlara La Liga, Premier Lig, Serie A, Bundesliga, MLS ve fazlası özel ortaklıklar dahildir.'

Andrew Wilson ise : 'Dünya kupası olmayan FIFA'dan aldığımız tek şey kutunun önünde yer alan dört harf. Oyuncularımızın etkileşiminde bulunduğu 300 tane daha lisansımız var.' dedi.

Juventus veya "Pimonte Calcio" söz konusu olduğunda, EA Sports oyun serisinden çıkarılmaları Konami'nin eFootball'u ile yaptıkları anlaşmadan kaynaklandı. Öte yandan, çok az anlaşma, kulübü, erişimi ve erişimi geniş ve benzersiz olan EA Sports'tan uzaklaştırdı ve FIFA ile veya FIFA 'sız güçlü bir konuma getirdi.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal