Google IO 2022 etkinliği ne zaman? neler tanıtılacak? Google IO 2022'de tanıtılacak yeni teknolojiler neler?

Teknolojiye merak duyan bir çok kişi Google'ın düzenleyeceği Google I/O 2022 etkinliğini merak etmeye başladı. Biz de sizler için Google I/O 2022'nin detaylarını paylaştık. İşte Google I/O 2022'nin içeriği...

10.05.2022-22:52 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-22:52) Google IO 2022 etkinliği ne zaman? neler tanıtılacak? Google IO 2022'de tanıtılacak yeni teknolojiler neler?

Büyük teknoloji firmalarından biri olan Google her yıl düzenlediği I/0 etkinliğini bu sene de yapacak. 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek konferansı yazılım geliştiricilerinden kullanıcısı olan milyonlarca teknoloji meraklısı heyecanla bekliyor. Google I/O 2022 bu sene de dolu dolu geçecek gibi görünüyor.

Google I/O 2022'de neler var?

ABD'li teknoloji devi Google'ın bu sene yeni donanımlarını, yazılımlarını, uygulamalarını ve güncellemelerini açıklayacağı Google I/O 2022 fiziki olarak gerçekleşecek. Peki 11 Mayıs'ta gerçekleşecek yeni geliştirici konferansında nelerin sunulması bekleniyor?

Android 13

Bu senenin beklentisi en yüksek haberi, herkesin de merakla beklediği, gözlerin üzerinde olacağı duyuru Android'in yeni sürümü olması beklenen Android 13. Bu güne kadar bir çok sızıntısı ortaya çıkan Android 13'de sürpriz gelişmeler olacak mı göreceğiz.

Google I/O 2022

Android'in bu yeni güncellemesinde en önem verilen konu gizlilik olacağı düşünülmekte. Bu yeni gizlilik güncellemelerinden biri olarak uygulamaların bildirim göstermek için izin istemeleri. Hali hazırda bu durum şu anki Android sürümünde de değiştirilebiliyor fakat uygulamalar için direkt olarak varsayılan ayarlarda olduğu için ekstra kişisel çabanız olmadan izin vermiş gibi görünüyorsunuz.

Geçen yıl yayınlanan Material You (özelleştirilebilen temalar), işletim sisteminde bulunan ögelerin daha fazlasında yer alacak. Android 13 beta sürümü şu an yayında, Android 13 tam sürümünün sonbahar aylarında yayınlanacağı bekleniyor.

Google Pixel Watch

Apple Watch'ın piyasay hakimiyetini fark eden Google bu piyasaya da adımını atmaya hazırlanıyor gibi. Google'ın kendi akıllı saatini yapmak adına çalışmalara başladığına dair söylentiler artık daha yüksek sesle duyulmaya başlandı. 

Google I/O 2022

Bundan önce bir çok kez tasarım, özellikler ve Pixel Watch adını gözler önüne seren belgeler yayınlanmıştı, fakat önceki günlerde bir Google çalışanının yemek yediği yerde Pixel Watch'ı unutması artık bu işin söylenti boyutunun kalmadığını ve Google'ın da akıllı saat piyasasına girdiğini kanıtlamış oldu. Akıllı saatin yazılım tarafını Wear OS 3 halledecek, işlemci tarafında ise Samsung ile anlaşılıp Exynos yongası kullanılacağı söyleniyor.

Google Pixel 6A

3 senedir Pixel modellerinin ekonomik anlamda daha ucuz olan sürümlerini de "A" adıyla duyuran Google, bu seneki lansmanda Pixel 6'nın Pixel 6A modeliyle devam edeceği söylentileri var. Fakat bu A modelinin önceki A modellerinden farklı olması bekleniyor.

Google I/O 2022

 

Pixel 4A ve 5A kamera anlamında çok çeşitlilik sunmasa da donanım tarafında az güçlü yonga seti tercih ediyordu. Pixel 6A'da Pixel 6'daki Tenor işlemci ile devam edileceği fakat A modelinin 50 Megapiksel yerine 12 Megapiksel kamera kullanacağı belirtildi.

Google Pixel Buds Pro

Teknoloji yazarı Jon Prosser tarafından ortaya atılan iddiaya göre Google yenş bir kablosuz kulaklık üzerinde çalışıyor. Bu yeni modelin tasarımı ya da özellikleri hakkında henüz bir bilgi sahibi olunamazken "Pro" olarak geçecek bu modelde aktif gürültü engelleme desteğinin yer alması olağan duruyor.

Google I/O 2022

Bu özellikle birlikte Google'ın ilk kez gerçek anlamda kablosuz bir kulaklık sunacağı da belli olmuş oldu. 

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal