Fibromiyalji sendromuna Dr. İbrahim Yılmaz ile farklı bir bakış

Dr. İbrahim Yılmaz, Fibromiyalji sendromu tanımladı ve sendroma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

07.04.2022-15:31 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-15:31) Fibromiyalji sendromuna Dr. İbrahim Yılmaz ile farklı bir bakış

Vagus siniri vücuttaki en uzun kafa siniridir. Bağırsakları düzenlemekle kalmaz aynı zamanda kardiyovasküler, solunum, bağışıklık ve endokrin sistemleri de etkiler. Vagus siniri mide, bağırsak, akciğer ve dış kaslar da yoğun sinirsel dağılımı bulunmaktadır. 

Vagus sinir disfonksiyonunun en sık semptomlarından biri ağrıdır. Ağrı genellikle kas krampları ile harekete eşlik eder. Bu ağrılar, hareketi durdurmaya neden olacak kadar şiddetli olabilir. Ya da Fibromiyalji gibi rahatsızlıklarla kendini gösterebilir.

Fibromiyalji tanım olarak; vücudun altında ve üstünde, sağında ve solunda 3 ayı aşkın bir süredir devam eden aktiviteden bağımsız ağrılar vardır. 

Şikayetler

Doktor İbrahim Yılmaz, beraberinde başka şikayetlerin de oluşabileceğini dile getirmektedir. Bu şikayetler:

•Yorgunluk: Kişi ne kadar dinlense de yorgunluk hissi geçmez. Uyumak çözüm değildir. Gün içerisinde sürekli yorgun hisseder. 

•Uyku Sorunları: Kişi uykuya dalmakta ve uyanmakta zorlanır, aktif olması gereken zamanlarda uykusu gelir. İlaç tedavilerinden genellikle fayda görmez. 

•Mide ve Bağırsak Sorunları: Karın ağrısı, şişlik, kabızlık, ishal gibi mide-bağırsak sistemiyle ilgili şikayetler olabilir.

•İdrar Sorunları: Bu hastalar sıkça idrara çıkma isteği duyarlar ve enfeksiyon ekarte edilmelidir. 

•Depresyon: Fibromiyalji hastaları çoğunlukla keyifsiz ve enerjisi düşüktür. 

•Çene Eklemi Sorunları: FMS'de çene ekleminde fonksiyon bozukluğu sıkça görülür. Çenede takılma olması, sesler gelmesi, ağrı, geceleri diş gıcırdatma olabilir.

Vücudun “büyük mükemmel koruyucu vazifesi” olan vagus siniri, iç dengeyi sağlayan karışık bir Nöro-Endokrin-İmmün ağı kapsar. 

Beynin birden fazla bölgesine sinir bağlantıları olan vagus siniri, duyarlı bilgileri birleştiren ve uygun feedback cevapları veren bir kontrol merkezine hizmet eder. 

TMS tedavisi uygulaması

Dr. İbrahim Yılmaz, son çalışmalar, vagus sinirinin inflamasyon, ruh hali ve ağrı regülasyonunu kapsadığını göstermektedir. Bunların tümü vagus sinir uyarımıyla birlikte modüle edilebilir.

Bu da fibromiyalji etkin bir şekilde uyguladığımız TMS Tedavisi ile mümkün olabilmektedir. Beynin belli bölgelerine manyetik akım uygulanmaktadır. Bu sayede uygulama alanındaki sinir hücrelerinin (nöronların) aktiviteleri dışardan uygulanan tekrarlı manyetik alan ile artırılabilmekte ya da azaltılabilmektedir. Böylece istenen beyin bölümündeki aktiviteleri bozulmuş nöronların fonksiyonları düzenlenebilmektedir.

Vagus siniri, vücudun geri kalanıyla iletişim için kullandığı nörotransmitter; asetilkolindir. Asetilkolin, öğrenme ve hafızadan sorumludur. Aynı zamanda vücudumuza rahatlama ve huzur mesajları gönderir ve bağışıklığı düzenleyen majör faktördür.

Vagus sinirini uyarmak, vücudu gevşetmekle kalmaz, aynı zamanda enflamasyonu da azaltır.

Kök hücreler doğrudan vagus sinirine bağlıdır. Vagus siniri aktive edildiğinde, kök hücreler yeni hücreler üretmek için uyarılır ve organlar tamir edilip, yeniden inşa edilebilir.

Vagus siniri duşlar veya yüzü soğuk suyla yıkamak sinirleri harekete geçirir

Dr. İbrahim Yılmaz, gargara yapmak, masaj, bol kahkaha, egzersiz, Derin derin nefes almak basit problemlerin giderilmesi için etkili olduğunu belirtmektedir.

Hastalık durumlarında ise bu uyarım TMS tedavisi ile mümkün olabilmektedir.

Dr. İbrahim Yılmaz kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Konya’da tamamlamış ve üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı. Doğal tedavi yöntemlerine olan merakı sayesinde doğal şifa yöntemleri konusunda kendini geliştirmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sağlık Bakanlığına bağlı mecburi hizmetini Gaziantep şehrindeki 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde acil serviste çalışarak tamamladı. Instagram kullanıcı adı: dr.ibrahimyilmaz olarak ulaşabilirsiniz.

Meslek hayatına başlaması onu modern tıp denilen günümüz batı tıbbından daha da uzaklaşmasına sebep oldu. Böylelikle bütün odak noktasını doğal şifa yöntemlerine adamıştır.

Tedavide aslında esas olan vücutta ana sistemlerde unutma sorununun ve yenilenme eksikliğinin giderilmesi gerekliliğiydi. Bunu en layığı ile yapan fıtratla uyumlu olan bitkisel tedavi merkezli doğal tedavi yöntemleriydi.

Doğal tedavi yöntemleri olan Manyetoterapi, Pressoterapi, sülük tedavisi, Fitoterapi, TMS tedavisi, hacamat tedavisi, Proloterapi, PRP, Ozon tedavisi, Manyetik Alan tedavisi, Yüksek Yoğunluklu Lazer tedavileri, Enjeksiyon tedavileri ve Kolon Hydroterapi ile ilgili kurs ve seminerlere katıldı.

2009 yılı itibarı ile bilimsel çerçevede profesyonel olarak bütünsel tıp ve diğer doğal tedavileri uygulamaktadır. 2011-2015 yılları arasında İzmir de kendi muayenehanesinde on binlerce hastası ile çalışmalarına devam etmiştir.

2015 yılı itibariyle memleketi Konya da kliniğinde hastalarına şifa vesilesi olmaya devam etmektedir. Batı tıbbının alternatif yollarını hastalarına sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal