FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Yönelik Yürütülen Soruşturmada 15 Tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgüt üyelerini TSK yapılanmasına sızdırdığı, kod adı ve askeri okul sınav sorularını vermesi nedeniyle gözaltına alınan 31 sivil şüpheliden 15'i tutuklandı

21.05.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-12:28)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına karşı yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 31 sivil şüpheliden 15'i tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, FETÖ üyelerini TSK yapılanmasına sızdırdığı, kod adı ve askeri okul sınav sorularını vermesi sebebiyle haklarında gözaltı kararı çıakrılan 48 sivil şüpheliden 31'i yakalandı.

4 ŞÜPHELİ PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN YARARLANDI  

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasındans sonra savcılığa getirilen şüphelilerden 19'u tutuklanma istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 12 şüpheli ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgüt ile üyelerine ilişkin ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde faydalı açıklamalar yapmaları gerekçesiyle serbest bırakıldı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sivil 15 şüphelinin tutuklanmasına, hakimlik ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 4 şüphelinin ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Haklarında gözaltı kararı verilen fakat adreslerinde bulunamayan 17 sivil şüpheli ise firari olarak aranmaya devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal