FETÖ'nün Suikast Timine Verilen Müebbet Hapis Cezaları Onandı

Yargıtay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında, FETÖ'nün suikast timine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı.

22.03.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-17:23) FETÖ'nün Suikast Timine Verilen Müebbet Hapis Cezaları Onandı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ile alakalı davada, Gökhan Şahin Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'nun da içlerinde olduğu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikast timine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışması esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük suikast girişimi ve 2 polisin şehit düştüğü saldırı ile alakalı davada, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Özel Kuvvetler, Sualtı Taarruz (SAT) ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birimlerinden meydana gelen suikast timi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan dava dosyası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesine sevk edilmişti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, içlerinde Gökhan Şahin Sönmezateş, Şükrü Seymen, Taner Berber ve Zekeriya Kuzu'nun da yer aldığı 37 sanık hakkında verilen ceza kararlarını hukuka uygun bulmuştu.

Temyiz edilmesi ardından dosyayı görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, içlerinde Gökhan Şahin Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'nun da olduğu FETÖ'nün suikast timine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı.

Daire, eski başyaver Ali Yazıcı'ya "suça yardım"dan verilen 18 sene hapis cezasını az bularak bozdu. Yazıcı'nın asli fail olarak cezalandırılması gerektiğine karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal