FETÖ'nün ABD'deki Sağ Kolu Görüntülendi! O Detay İse Dikkatlerden Kaçmadı

FETÖ'nün Pensilvanya'da hamisi konumunda bulanan yerel yönetici Beers, bölgede yaşayanlar tarafından büyük tepki görüyor.

03.07.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-15:36)

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ve mensuplarının Pensilvanya'nın Ross belediyesine bağlı Saylorsburg beldesinde kurdukları kirli ticari ilişkiler, bölgede yaşayan ABD’lilerin tepki göstermesine sebep oluyor.

FETÖ'nün Pensilvanya eyaletindeki "Golden Generation (Altın Nesil)" kampının bulunduğu kasabada ikamet eden vatandaşlar, FETÖ’nün yerel yöneticilerle kurduğu ticari ilişkiler sayesinde elde ettiği çifte standarttan "Eğer Gülen’e yakınsan ruhsatı alırsın, değilsen izin filan alamazsın, çok zorluklara girersin çünkü Gülen, kasaba yönetimini kontrol ediyor” diyerek tepki gösteriyor.

Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki ABD’li David Bonser, AA muhabirine yaptığı açıklamada FETÖ üyelerine imar ve ruhsat işlerinde özel bir ayrımcılık uygulandığına vurgu yaptı.

FETÖ üyelerinin kurdukları kirli ilişkilerle rahatça gayrimenkul aldıklarını ifade eden ABD’li Bonser, “Eğer ben bu kasabada bir şey yapmak istiyorsam izin ruhsatımın olması, belediyeden mühendislerin gelmesi ve Planlama Dairesi'nden yetkililerin sürece dahil olması gerekiyor. Örneğin, çiftlikteki ofisi 1996’da yaptık, ilgili izinleri almam tam 2 yıl sürdü. Bu sadece küçük, ticari bir ofis. Şimdi burada ne oluyor? Şu aşağıda gördüğünüz yol ve binaları (FETÖ kampının bulunduğu bölge) herhangi bir izin ruhsatı, hiçbir şey olmadan pat diye dikiyorlar’’ şeklinde konuştu.

"BUNA ÇİFTE VURGUN DENİYOR"

“Bu bir siyaset. Burada birçok siyasi numara dönüyor” ifadelerini kullanan David Bonser, terör örgütünün Pensilvanya eyaletindeki kampının bazı binalarını inşa eden yerel yöneticilerden Howard A. Beers’in FETÖ’nün üyeleriyle ticari ilişkisine ve onları himaye etmedeki rolüne dikkat çekti.

Örgütün Pensilvanya'daki "hamisi" olarak bilinen Beers’i geçmişten beri tanıdığını ifade eden ABD’lli Bonser “Çok karlı işler yapıyor. Benden 10 yaş genç bir iş adamı. Yıllar önce milyoner olacağını söylemişti” diye konuştu.

ABD’li David Bonser, rahatsızlığını “Bu böyle olmamalı, buna çifte vurgun deniyor ama oluyor’’ diyerek duruma tepki gösterdi.

“KASABAYI ELE GEÇİRİYOR”

Kasaba yakınındaki Wind Gap bölgesinde ikamet eden ve temizlik şirketi sahibi John Favere de AA muhabirine verdiği demeçte, Howard Beers'in örgüt kampında kendisini belediye başkanı olarak tanıttığını ifade etti.

6 Haziran 2016 tarihinde kasaba yönetim kurulu toplantısında yer aldığını ve Beers'e FETÖ kampı ve kendisini belediye başkanı olarak tanıtması ile alakalı sorular yönelttiğini ifade eden John Favere, Beers'in kendisine "Evet belediye başkanıyım, Fetullah Gülen kampını ben inşa ettim. Gülen aleyhinde sözler hep propaganda" yanıtını vererek olayı kapattığını belirtti.

Beers’in örgüt üyeleriyle yakın ilişkisine dikkat çeken Favere, “Gülenciler üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. O yerleşkede birçok bina yaptı. Sanırım bu çok yanlış. Şimdi milyon dolarlık serveti var. Eski karısının dediğine göre, birçok hediye de aldı. Gülen tarafından masrafları karşılanarak Türkiye’ye ve Mısır’a seyahatler yaptı’’ şeklinde konuştu.

Doğup büyüdüğü kasabadaki gayrimenkullerin örgüt tarafından nakit paralarla satın alındığını aktaran temizlik şirketi sahibi Favere, “Evet, kasabayı çok sık gerçekleştirdiği arazi alımları ile ele geçiriyor. Ama esas nokta şu, Amerika’ya ve siyasetçilere ne yapıyor, onlara ne ödüyor? Yöneticilerimizi kontrol etmek için kullanılan bu para nereden geliyor?” diye konuştu.

MUHABİRİNİN SORULARINI CEVAPSIZ BIRAKTI

Howard Beers, 2010 yılında "Pocono Record" gazetesine verdiği demeçte haftada 6-7 kez örgüt kampına girip çıktığını ve kendi yapmakta olduğu inşaat bölgesine gittiğini dile getirmişti.

AA ekibi, örgüt kampının hemen yakınında yakaladığı Beers’e, FETÖ ile ilişkisi, inşaat ve tadilat konularında belediyeden resmi izin ve ruhsat alımlarında ayrımcılık yapılıp yapılmadığına dair sorular sordu.

Pikap tipi lüks arabasından aşağı inmeyen Beers, hiçbir soruya yanıt vermek istemediğini ifade etti.

YÖNETİM BİNASINDA SİLAHLI SALDIRI

Örgüt mensupları ile yakın işbirliği içinde olan Beers, kimi zaman kasabanın geri kalanıyla büyük problemler yaşıyor.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal