FETÖ Firarisi Türkiye'ye Adım Attığı Gibi Yakalandı

İstanbul'da FETÖ firarisi olarak aranan doktor, yurda girerken havaalanında yakalandı.

03.09.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-15:58) FETÖ Firarisi Türkiye'ye Adım Attığı Gibi Yakalandı

FETÖ firarisi olan ve 24 ayrı suçtan kaydı bulunan doktor Yüksel M.K., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İsveç'e kaçmıştı. Bugün İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından 2019 Türkiye'den kaçan bir FETÖ firarisini İstanbul Havalimanı'nda yakaladı.

12 Ağustos'ta saat 16.00 sıralarında İsveç'ten gelen FETÖ firarisi Y.M.K.'nin pasaport kontrollerinde 15 Temmuz 2016'dan sonra Türkiye'den kaçtığı belirlendi.

24 AYRI SUÇ KAYDI TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır'da aile hekimliği yapan şüphelinin ''Diyarbakır ve Şanlıurfa mahkemeleri tarafından FETÖ üyeliği, Hakaret, Tehdit, Görevi Kötüye Kullanma, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozmak, Ses ve Görüntülerin Kayda Alınması, Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek, Görevi Yaptırmamak İçin Direnmek, Görevi Kötüye Kullanma, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Ele Geçirmek, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Yargı Organlarını Alenen Aşağılamak ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak'' gibi 24 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı. 

HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETTİ

Şüphelinin aile hekimliği görevini yürütürken elde ettiği bütün kişisel verileri, görevini kötüye kullanarak terör örgütlerine aktardığı da iddialar arasında yer aldı. Dava açılacağını öğrenince kaçtığını söyleyen şüpheli, Batman'da kapatılan Bank Asya şubesinde çalışan bir arkadaşının isteği üzerine hesap açtığını ifade etti ve hakkındaki iddiaları reddetti.

Bunun üzerine gözaltına alınan FETÖ firarisi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal