FETÖ Elebaşının Yeğeni Selahaddin Gülen 'Cinsel İstismar' Suçundan Kara Deliğe Gönderildi!

MİT'in yurt dışında başarılı operasyonla getirdiği, FETÖ yöneticiliğinden tutuklanan elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, Erzurum'da kız çocuğuna cinsel istismar davasında kara deliğe gönderildi.

12.06.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-11:26) FETÖ Elebaşının Yeğeni Selahaddin Gülen 'Cinsel İstismar' Suçundan Kara Deliğe Gönderildi!

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Selahaddin Gülen Sincan 2 Numaralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden erişimi sağlanarak davaya katıldı. Duruşmada, sapık Selahattin Gülen'in Erzurum Barosu tarafınca atanan avukatı Emin Ağgöz de hazır olarak bulundu.

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılmış olan ve yurt dışına kaçtığı öğrenilen Fetullah Gülen'in bir diğer yeğeni sanık Ammar Gülen ise duruşmaya katılmadı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada SEGBİS üzerinden ifadesi alınan ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Selahaddin Gülen, savunmasında, cinsel istismarda bulundukları öne sürülen mağdur S.K'yi ve ailesini oturdukları mahalleden tanıdığını ifade etti.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

S.K'nin olayın yaşandığı tarihinden itibaren 90'dan fazla kişiyi cinsel istismar eylemi ile suçladığını iddia eden tutuklu Gülen, şu ifadeleri kullandı.

''O dönemlerde avukatımla yaptığım görüşmelerde cinsel istismarla suçlanan kişiler arasında 6 yaşında kişinin de 90 yaşında kişinin de olduğu bildirilmiştir. Ben 2007'de Edremit ilçesinde tatildeydim. Mağdur S.K. bana ve babama iftira atmıştır. Ben kesinlikle mağdurla ile ilişki yaşamadım. S.K, o tarihlerde abim Ammar Gülen hakkında da suçlamalarda bulunmuştur. Ancak abim o tarihlerde Kanada'da ikamet etmekteydi. Üzerime iftira atılmaktadır. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.'' dedi.

İSTASYON BİLGİLERİNE GÖRE ERZURUM'DA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Mahkeme Heyeti Başkanının, sanığa, savunmasında ''suç tarihinde Edremit ilçesinde olduğunu iddia etmesine rağmen baz istasyonu bilgilerine göre Ağustos 2007'den itibaren Erzurum'da olduğunun anlaşıldığını'' sorması üzerine, Gülen bu durumu da kabul etmedi ve suçlamaları inkar etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu Gülen hakkında suçu işlediğine dair kuvvetli deliller bulunması ve uzun süredir firari olması dolayısı ile tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Selahaddin Gülen'in ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı'' suçundan tutuklanmasına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2007 tarihinde 15 yaşındaki S.K'nin farklı tarihlerde cinsel istismara uğradığı ve şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı ifade ediliyor.

Sanıklar arasında mağdurun annesinin de bulunması üzerine S.K'nin ikamet ettiği adresten alınarak Nenehatun Kız Yuvası'na yerleştirildiği haberi verildiği iddianamede, mağdurun, yuvadaki görevlilere aralarında Fetullah Gülen'in kardeşi Seyfullah ve oğlu Ammar Gülen'in de olduğu kişiler tarafından da cinsel istismara uğradığını söylediği bildiriliyor.

Hazırlanan iddianamede, 9 sanığın yargılama sonucu beraat ettiği, aralarında Seyfullah ve oğlu Selahaddin Gülen'in de bulunduğu 31 suçlu ile farklı bir soruşturmada 32 şahıs hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ifade edilerek, soruşturmanın FETÖ/PDY üyesi emniyet mensupları ile kapatıldığı öne sürülenler üzerine 16 suçlu hakkındaki yargılamanın ise ayrı bir davada devam ettiği bildirildi.

Aralarında Fetullah Gülen'in yeğenleri sapık Ammar ve Selahaddin Gülen'in de olduğu 12 suçlunun yargılandığı davada, Ammar ve Selahaddin Gülen'in dosyası firari oldukları gerekçesi ile ayrılmıştı.

Hazırlanan iddianamede sapık kuzenler Ammar ve Selahaddin Gülen'in ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçundan 6 seneden 21 seneye, ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı'' suçundan 24 seneden az olmamak üzere hapis ile cezalandırılmaları talep edildi.

MİT Başkanlığının başarılı operasyonu ile yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen sapık yeğen Selahaddin Gülen, Ankara'da ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan da tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

19 Mayıs vesilesiyle gençlerle bir araya gelmişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldiği toplantıda FETÖ'nün üst düzey bir ismin yakalandığını söylemişti. 

FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımı ile yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Hakkında ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı'' suçlarından yakalama kaydı bulunan firari Selahattin Gülen'in üst düzey sorumlularıyla ve sözde istişare heyeti üyeleriyle ilişkili olduğu tespit edilmişti ve FETÖ/PDY'nin sözde ülke sorumluları arasında yer alan pek çok isimle akrabalık bağı olan Selahaddin Gülen başarılı operasyonla Kenya'da yakalanmıştı. Yoğun çalışmalar sonucunda yeri tespit edilen FETÖ'cü yeğen için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), operasyon için düğmeye basmış ve örgüt elebaşı arasındaki irtibatın aracılığını yapan firari Selahaddin Gülen, yurt dışında gerçekleşen tarihi operasyon ile yakalandığı duyurulmuştu.

TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞTİ

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen ve aynı zamanda özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'da MİT'in başarılı operasyonu ile Kenya'dan Ankara'ya getirilmişti.

ANKARA'DA SORGUYA ALINMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle buluştuğu programda FETÖ'nün üst düzey yetkililerinden birinin yakalandığını açıklamıştı.  FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmaları ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatın sağlaması için aracı olan Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında düzenlenen operasyon ile Kenya'da yakalanıp Ankara'ya getirilmişti. 

SORGUSU 4 GÜN SÜRDÜ

FETÖ/PDY'nin elebaşı olan Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne dün getirilmişti. Geceyi Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren vatan haini iki kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 4 gün boyunca sorgulanmıştı.

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

4 gün boyunca Ankara'da süren sorgusu tamamlanan FETÖ'cü Selahaddin Gülen, bugün tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme heyeti, ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan Selahaddin Gülen’in tutuklanmasına karar verdiği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal