04.07.2022-17:40 (Son Güncelleme:07.07.2022-08:34)


1

Ferdi Tayfur'un hayatı

Ferdi Tayfur'un hayatı

Tekrar evlenen annesi ve üvey babasıyla Adana'da yaşamını sürdüren Ferdi, Adana çiftliklerinde pamuk topladıktan sonra İstanbul'a kaçıyor. Üvey babasının bütün engel olma çabalarına rağmen Luna Park gazinosunda ilk önce bağlama sanatçılığı yapıyor. Ardından da Leyla adlı plağını dolduruyor ve şarkıcılıktan ilk parasını kazanıyor. İşte tam da bu zamanlarda Tayfur'un senelerce konuşulacak özel hayatı şekilleniyor.



2

İlk birlikteliği

İlk birlikteliği

Ferdi Tayfur'un ilk birlikteliği 16-17 yaşlarındayken evlilik dışı bir beraberlik. Bu ilişkiden de Timur adlı bir oğlu doğuyor. Fakat Timur'un annesi, çocuğunu Ferdi'ye vermiyor. Ancak seneler sonra Ferdi Tayfur oğlunu arayıp buluyor. Bu birlikteliğin peşinden Ferdi Tayfur askere gidiyor. Askerden döner dönmez Zeliha Hanım'la dünya evine giriyor ve bu evlilikten de Tuğba ile Funda adında 2 kız çocuğu dünyaya geliyor.



3

Necla Nazır ile aşk yaşıyor

Necla Nazır ile aşk yaşıyor

Kariyer basamaklarını hızlıca tırmanırken albümlerin yanında film çekimleri de başlıyor. Çeşme adlı filmdeki rol arkadaşı Necla Nazır ile evliyken aşk yaşamaya başlıyor. Bu beraberlik tam otuz sene sürüyor fakat resmi bir nikah yapılmıyor çünkü Tayfur, Zeliha Hanım'la hala evli. Bu birliktelikten de çiftin Tuğçe adlı bir kız çocuğu oluyor. 32 sene sonra Necla Nazır'dan ayrılıp, klibinde oynayan kadın oyuncu Habibe Ümyani Demir ile Marmaris'te yeni bir başlangıç yapıyor. 2009'da bu birliktelikten Taha adlı bir erkek çocuğu oluyor Ferdi Tayfur.



4

Zeliha Hanım'a geri dönüyor

Zeliha Hanım'a geri dönüyor

Herkes Habibe Hanım'la beraber olduğunu zannederken ortaya yeni bir dedikodu atılıyor. Konuşulanlara göre Ferdi Tayfur, Habibe Hanım'ı terk ederek resmi nikahlı tek karısı olan Zeliha Hanım'a geri dönüyor. Ardından da bu dedikoduların doğru olduğunu şu ifadelerle onaylıyor: "Zeliha Hanım'a döndüğüm doğrudur. O yalnızdı, ben yalnızdım. Zaten kadıncağız yıllardır yalnız, benim yolumu gözlüyordu. Ömrümün çoğu gitti azı kaldı. Onun da öyle. Kalan ömrümü eşimle birlikte geçirmek istiyorum, çok mutluyum."



5

Necla Nazır röportajı

Necla Nazır röportajı

32 senelik birliktelikleri sona erdikten sonra Necla Nazır'ın bir röportajda anlattıkları da oldukça dikkat çekici. Tayfur'un bir öğlen yemeği esnasında "durup dururken" kendisini terk ettiğini şöyle anlatıyor Nazır: "Ferdi evde değildi. Saat 12.00’ye geliyordu. Her gün bu saatte yemeğini hazırlar ofisine gönderirdim. Telefon açıp ‘Yemeğini kaçta istiyorsun?’ dedim. ‘Necla az sonra gazetede göreceksin. Ben ayrılıyorum’ dedi. 'Damdan düşer gibi... Evet damdan düşmüş gibi oldum zaten. Hemen sonra ofisini bastığınız doğru mu? Önce gazeteleri okudum, yıkıldım. Beni ofiste karşısında görünce korktu. Hiç sesini çıkaramadı. Ertesi gün dünyanın öteki ucuna Hong-Kong’a gitti. Uzun bir süre gelmedi. Necla Nazır, kendisinin 15 yıl boyunca Habibe Hanım'la eşini paylaştığını hiçbir şekilde fark etmediğini söylüyor. Eşiniz başka bir kadına ev alıyor, emlakçı dükkanı açıyor, turnelere birlikte gidiyorlar. Ve sizin ruhunuz duymuyor. Ya Ferdi Bey süpermiş ya da özür dilerim ama siz körmüşsünüz. En ufak falso vermedi diyorum. Her gün saatinde evindeydi. Tartıştığımız günlerde küsüp ofisine gidiyordu. Bir gün kalıp geri dönüyordu. Demek ki öteki evdeymiş.'' Nazır'ın "Dikkatinizi çekecek hiçbir şey olmadı mı? Sessiz konuşmalar, uzayan iş gezileri?" sorusuna yanıtı: ''Turneye gittiğinde bir gecelik kaçamaklar yapmasını göze almıştım. Buna ses çıkarmazdım. Adı üstünde 1 gecelik kaçamak! Ama 15 yıllık bir ilişkisi olduğu aklımın ucundan geçmezdi. Bir de ben kendime çok güvenen bir kadınım. Ferdi’yi 30 yıllık ilişkimde ‘Nerdesin, kiminlesin, niye aramadın’ diye hiç didiklemedim. Rahat bıraktım adamı.''



6

Kızları Tuğçe

Kızları Tuğçe

Necla Nazır ile Ferdi Tayfur'un kızları Tuğçe'nin, babasına annesi ile evlenmek için ısrar ettiğini de dile getiriyor Necla Nazır. Fakat kendisinin bu doğrultuda bir ısrarı olmamış. Bu esnada Habibe Ümyani Demir'in on sene önce, yani Ferdi Tayfur ile birlikteyken verdiği bir röportajı var. İşte o röportajdan dikkat çeken ifadeler: ''Öncelikle şunu belirtmeliyim; Ferdi Bey ile ilişkimiz öyle yazıldığı gibi 5 yıl ya da 10 yıldır var olan bir ilişki değil. Biz tam 20 yıldır birlikteyiz. Bunca yıldan sonra da Ferdi Tayfur beni yüz üstü bırakıp gitmez. Necla Hanım sanatçıydı o kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Ama ben Ferdi Tayfur desteğiyle Emirganüstü'ndeki Ferdifon Emlak'a devam ediyorum. İşimde de çok başarılıyım. Kameralara meraklı olmadığım için şimdiye kadar hiç konuşmadım.



7

Kitap yazdı

Kitap yazdı

Hayatımda her şey yolunda. Bir yandan çocuğuma bakıyorum bir yandan da Ferdi Bey'le bizi anlatan bir kitap yazıyorum. Kitapta geçmişim, geleceğim her şey olacak. Çok ses getirecek bir kitap bu. Ferdi Bey'in de bu durumdan haberi var. Biliyorum ki benim yaşadığım hayatı kimse yaşamamıştır. Ferdi Bey'le birlikte dünyayı gezdim, Avrupa'yı gördüm. Onun en yakınında hep ben vardım. İlk tanıştığımızda ben 20 yaşındaydım o da 45. Aramızda öyle abartıldığı gibi bir yaş farkı da yok. Aşkımız hala ilk günkü gibi devam ediyor. Zaten 20 yıldan sonra nasıl biter? Ben ona bir erkek çocuğu verdim. Oğlum Ferdi Taha Tayfur, Tayfur ailesinin son nesli, bu soyadını devam ettirecek son erkek.''



8

Zeliha Hanım'la evli

Zeliha Hanım'la evli

Çok karışık biliyoruz, o sebepten hemen şöyle bir toparlayalım: Ferdi Tayfur şu an resmi nikahlı eşi Zeliha Hanım'la beraber yaşıyor ve çok mutlu olduğunu söylüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR