Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için eşleşebileceği takımlar belli oldu!

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi için ön elemeler oynamaya hak kazandı. Sarı lacivertlileri bu süreçte ise oldukça ciddi rakipler bekliyor.

23.05.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:45)

Fenerbahçe'de Süper Lig'in bitmesinin ardından gözler Avrupa'ya çevrilmiş durumda. Sarı lacivertliler, uzun yıllardır katılamadığı Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon mutlaka katılmak istiyor. Fakat kanaryanın Avrupa'nın en büyük organizasyonuna katılması hiç te kolay gözükmüyor. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi için zorlu rakipler beklemekte.

Sarı lacivertlilerin turnuvaya katılma yolu

Sarı lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda mücadeleye başlayacak. Bu turda Fenerbahçe, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev veya Danimarka takımı Midtjylland ile karşılaşacak. Bu iki takımdan biriyle eşleşmesi, Fenerbahçe'nin sonraki turlardaki torbasını da belirlemiş olacak.

Tüm olası senaryolar

Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile eşleşir ve turu geçerse UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda mücadele verecek. Muhtemel rakipleri ise Monao, Midtjyyland - AEK Larnaca galibi, Sturm Graz ve Union Saint - Gilloise olacak. Öte yandan Fenerbahçeli taraftarla, Monaco'nun ismini görmesinin ardından sosyal medya üzerinden, 'Bu sefer eleyeceğiz' şeklinde yorumlar yaptılar. 

Ayrıca Fenerbahçe, Midtjylland ile eşleşir ve turu geçmeyi başarırsa UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Öen Eleme Turu'nda mücadele verecek. Muhtemel rakipleri ise Benfica, Rangers, Dinamo Kiev - AEK Larnaca galibi ve PSV Eindhoven olacak.

Fenerbahçe 3. ön eleme turunu da geçerse gruplar öncesi son aşama olan playoff turuna kalacak. Buradaki muhtemel rakipleri ise bir önceki turdaki eşleşmesine bağlı olarak değişiklik gösterecek. Benfica veya Rangers ile eşleşip playoff turuna kalırsa seri başı olacak. Dinamo Kiev veya PSV Eindoven ile eşleşir playoff turuna kalır ise seri başı olamayacak. 


Maçların tarihleri

2. Ön Eleme Turu Kura Çekimi: 15 Haziran İlk Maçlar: 19-20 Temmuz Rövanşlar: 26-27 Temmuz 

3. Ön Eleme Turu Kura Çekimi: 18 Temmuz İlk Maçlar: 2-3 Ağustos Rövanşlar: 9 Ağustos

Playoff Turu Eşleşmeleri Kura Çekimi: 1 Ağustos İlk Maçlar: 16-17 Ağustos Rövanşlar: 23-24 Ağustos

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal