14.03.2022-15:41 (Son Güncelleme:14.03.2022-15:55)


1

Fenerbahçe'nin sezon başında Belçika ekibi Royal Antwerp'e kiraladığı Tanzanyalı forveti Mbwana Samatta'nın durumunu yakından takip ettiği ve bu anlamda futbolcunun Fenerbahçe'ye tekrar transferinde önemli gelişmelerin olabileceği söz konusu olmakta.



2

Süper Lig'de yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Royal Antwerp'e transfer olan Tanzanyalı futbolcu Mbwana Samatta ile ilgili gelişmeler Fenerbahçe tarafından merakla takip edilmeye devam ediliyor.



3

Fenerbahçe'de ilk döneminde tam olarak istenileni veremeyen futbolcu sonrasında Fenerbahçe bu sezonda forvetlerde istediği verimi alamayınca bir seçenek olarak Tanzanyalı forveti düşünmekte.



4

Fenerbahçe'de sezon başında Belçika ekibi Royal Antwerp'e kiralık olarak giden Tanzanyalı forvet Ally Samatta ligde 26 karşılaşmada 1130 dakika süre alırken 4 gol ve 4 asistlik bir performans ortaya koydu. 29 yaşındaki futbolcu ayrıca Belçika Kupası'nda ise forma giydiği tek karşılaşmada 1 gol attı.



5

Fenerbahçe'de Samatta sonrasında gol yollarında hücumda transfer edilen isimler de bu sezon tam anlamıyla istenileni veremezken Samatta'nın formunun daha iyi olması halinde Tanzanyalı'nın yeniden takıma katılması gündemde bulunmakta. Bu anlamda futbolcunun Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde B planı halinde olduğu öğrenildi.



6

Tanzanyalı santrafor kariyerine ülkesinin African Lyon takımında başladı. Ardından Afrika'nın çeşitli takımlarının formasını giydi. 2016'da ise Belçika ekibi Genk tarafından keşfedildi. Genk performansıyla kariyer çıkışı olan Aston Villa'ya imza attı. Aston Villa sonrasında Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.



7

Fenerbahçe sonrasında ise Belçika ekibi Royal Antwerp'e kiralandı. Futbolcu Fenerbahçe'de ilk döneminde ortaya koyduğu performansla taraftarlar tarafında büyük hayal kırıklığına neden olmuştu.



8

Bu anlamda futbolcunun yeniden Fenerbahçe'nin gündemine gelmesi oldukça dikkat çekmiş halde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR