03.01.2022-12:05 (Son Güncelleme:03.01.2022-12:20)


1

Süper Lig devlerinden Fenerbahçe ilk yarıyı beklentilerin çok gerisinde tamamladı. Sezonun ilk devresinde Süper Lig'de liderliğin uzağında çok uzak olan sarı lacivertliler, taraftarlarını büyük hayal kırıklığı yaşattı.



2

Fenerbahçe'de sezon başında büyük umutlarla takımın başına gelen Vitor Pereira göstermiş olduğu performansla yoğun eleştiriler alan isimlerden birisi oldu. Vitor Pereira'nın büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak bıraktığı takımda kadroda ilk 11'lerin sürekli değişmesi ise taraftarları hayrete düşürdü.



3

Sezonun ilk devresınde büyük hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe'de takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın kovulmasına kadar varırken, Fenerbahçe'de kadro istikrarsızlığı da büyük gündem oldu.



4

Takımda formsuzluk, sakatlık, cezalar ve virüs derken tam 28 karşılaşmaya 28 farklı on birle çıkıldı. Ligde 19, Avrupa'da 8, Türkiye Kupası'nda 1 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, lig bazında maç başına ilk on birde en az bir değişim yaparken, Avrupa'da en az iki olarak istatistiklere yansımış oldu. Genel tabloda ise bir karşılaşmadan diğerine ilk on birderki değişiklik sayısının 8'e çıktığı oldu.



5

Takımda sürekli ilk 11'deki isimlerin değişmesi sarı lacivertlilerde sistemin oturmasına engel oldu. Sistemin oturmadığı takımda 28 maçta 4 farklı formasyonla mücadele verildi.



6

Fenerbahçe 22 karşılaşmaya 3-4-3 formatında başlarken, üç mücadele 4-3-2-1 dizilişi ile çıkmış oldu. Son iki maçta ise 4-1-4-1 dönen takım bir sefer ise 4-3-3'ü tercih etmiş oldu. Vitor Pereira'nın üçlü savunması hocanın vedasıyla yerini tamemen dörtlü defansa bırakmış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR