Fenerbahçe'de Altay Bayındır Taraftarlara Seslendi!

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın başarılı file bekçilerinden Altay Bayındır, kulüp televizyonuna yapmış olduğu açıklamalarla sarı lacivertli taraftarlara seslendi.

25.12.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-14:59)

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de bir süredir sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan Altay Bayındır, kulüp televizyonuna yapmış olduğu açıklamalarda hem sakatlığı hakkında hem takımdaki kötü gidişat hakkında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Altay Bayındır, Fenerbahçe kulüp televizyonuna yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte sarı lacivertli taraftarlara seslendiği sözlerinde ;

SAKATLIK SÜRECİ HAKKINDA...

Her futbolcu için zor bir durum. Sakatlığı yaşadığım anda çok duygusaldım, içten gelen bir duygusallık yaşadım. Orada hissettiğim şey acı bir yana sadece şuydu; Ne kadar sürecek? Haftaya oynayamayacak mıyım? Oynayacak mıyım? Çünkü doktorumuz yanıma ilk geldiğinde omuzumu elledi ve devam edebileceğimi söylemişti ama sonra üst tarafta kemik çıkıntısı olunca ki ona da sonradan reaksiyon verdim. Oyundan çıkmamı gerektirecek kadar bir sakatlık olduğu için ciddi bir sakatlıktı ama şu an artık sonuna gelmiş vaziyetteyim. Saha çalışmalarına da başladım. Her futbolcu için olduğu gibi benim için de çok zor bir süreçti. Ama futbolun içinde böyle şeyler var, her sakatlığın daha büyüğü, daha ciddisi de olabiliyor. O yüzden önemli olan mental olarak kendini sakatlansan da hazır bir şekilde tedavi sürecini hemen geçiriyor olmandır. Ben, sakatlandıktan sonra açıkçası internetten bile araştırıyordum ki doktorlarımız ellerinden geleni yapıyordu. Onun dışında kendim bile internetten araştırıp kemiğe iyi gelen şeyleri bulmaya çalışıyordum. Bir de benim şansım kalbe yakın olduğu için kan dolaşımıyla alakalı iyileşme sürecim daha hızlı oldu. Ben de bu süreçte kendime çok dikkat ettim. Hatta 4-5 ay dendi ama ben 2 ay sonra saha çalışmalarına başladım ve çok kısa bir dönemde dönebildim. Keza el sakatlığı yaşadığımda da öyle. Şu anda kendimi daha iyi, daha güçlü, daha hazır hissediyorum. İnşallah bir daha böyle bir rahatsızlık, sakatlık yaşamayız. Ama bu sakatlıkların da en güzel yanı insanın hem mental olarak hem hayata olan bakış açısı olarak daha sağlıklı bir pencereden bakmasını sağlayabiliyor.

Altay Bayındır Sakatlık

TAKIMIMIZDA İYİ BİR AİLE ORTAMI VAR

Biz, bir takımız! Burada ailelerimizden daha çok birbirimizi görüyoruz. Her gün tesisteyiz, antrenmanımız oluyor. Onun dışında birlikte vakit geçiriyoruz. Keza kamplarda beraberiz. Biz, bir takımız ve takım olmak da bunu gerektirir. Kim sakatlanırsa, kim yere düşerse onu elinden tutup kaldırmak gerekir. Sağ olsun, takım olarak da herkes birbirine bağlı. İçeride herhangi bir sıkıntımız yok. Kimin başına ne gelirse gelsin hepimiz elimizi uzatıp kaldırmak için hazırız. Takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim, hepsi moral olarak destek oldu, yardımcı oldu. Ben de tam konsantre bir şekilde tedaviyi sürdürdüm. Şu anda da çok güzel bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim; çok çok az kaldı!

Altay Bayındır 2

SAKATLIK SÜRECİMDE TAKIM İLE BİRLİKTEYDİM

Elimden geldiğince ben de arkadaşlarımın yanlarında olmaya çalıştım. Ne olursa olsun burada sakatlanan oyuncunun dışarıda kalma durumu söz konusu değil çünkü biz, bir takımız! Ne yaşarsak hep beraber yaşayacağız. Problemli, sıkıntılı bir durum da olsa bunun içinden birlik ve beraberlikle çıkabiliriz ve bunu bu şekilde aşabiliriz, onun dışında bireysel anlamda değil. Takım olmak zaten birlikteliği gerektirir. Berke de çıktı oynadı ve Fenerbahçemiz için iyi bir performansını sergiledi, mücadele etti. Kim oynarsa oynasın zaten yapacağı şey de buydu. Elinden gelen en iyi,en zirve noktada mücadele etmek. Biz de yardımcı olmaya çalıştık. Daha doğrusu hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah güzel bir süreç olur. Şimdi geride bıraktığımız süreci bir kenara koyup bundan sonrası için sağlıklı ve umutlu, ayağı yere daha sağlam basacak şekilde ilerleriz. Buna ihtiyacımız var.

YAŞANAN PUAN KAYIPLARI HAKKINDA...

Son haftalarda aldığımız puan kayıpları camia adına gerçekten üzücü. Bizler içeride, Futbol oynayan, işin içindeki insanlarız ve biz de çok üzülüyoruz. Oynayan ya da oynamayan bunun hiçbir önemi yok. Ben, sakatlığım boyunca her maçta vardım, her yere gittim. Çünkü biz hep beraberiz, burada ayrı gayrı yok. Kim ne yaşıyorsa birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla bu gidişattan da kurtaracak olan kişiler futbolular. Tabii ki taraftarlarımız uzun süreli bir bekleyişin ardından bu seneye çok büyük umutların olduğu bir bakış açısıyla bakıyorlar. Ne olursa olsun dediğim gibi buradan da biz ‘Fenerbahçe’ olarak çıkabiliriz. Geçmişe baktığımız zaman Fenerbahçe; çok daha ağır, çok daha sıkıntılı süreçlerden de geçti. Ben daha önceki röportajlarımda da söyledim; Trabzon maçından sonra sağ olsunlar bize çok büyük destek verdiler. Benim tüylerim diken diken oldu, ben bunu kalben hissettim. Şu anki süreçte üzülen insanlar var, kırılan ve yıpranan çok insan var ama inanın biz, daha fazla yıpranan pozisyondayız. Biz, eve gittiğimizde ya da sabah kalktığımızda tabii ki de bu bizim işimiz. Profesyonel boyutta bunu yapmak zorundayız zaten ama ruhsal anlamda da konseptimizi buraya odaklamış vaziyette süreci geçiyoruz.
Altay Bayındır 3

KENDİMİ TARAFTARLARIMIZIN YERİNE KOYUYORUM

En başta insanın nerede olduğunu bilmesi gerekiyor. Bazen anlık şeylere kapılıp nerede olduğunu unutmaması gerekiyor. Burası çok büyük bir camia! Burası Fenerbahçe! Burada da şu an olan insanlar, bu insanlar. Birlik ve beraberlik içerisinde, sahadaki futbolcular sahaya konsantre olarak, taraftarlarımız da destek olarak son ana kadar mücadeleyi vereceğiz. Ben daha önce de röportajlarımda söyledim; ne olursa olsun biz sonuna kadar mücadele vereceğiz. Bu futbol oyunu. Gerçek anlamda taraftarlarımız da saha içindeki mücadeleyi, iyi niyeti, isteği, azmi, hırsı gördükleri zaman zaten farklı bir bakış açısı oluyor. Bunu taraftarlarımız çoğu kez yaptı. Biz, Trabzon’da maç kaybettik bir sürü taraftarımız sağ olun destek olmaya geldi. Yarın da biz maça çıktığımızda beraber olalım. Yarın alacağımız üç puan bizi ciddi anlamda yukarı çekecek ve ondan sonra alacağımız puanlar da yukarıya tutunup gitmemizi sağlayacak. Yani, evet ben sakatlığımdan dolayı bir süre uzak kaldım, sahada olmadım ama benim kalbim de aklım da her maç sahada. Ben sakatlığımın ilk döneminde bisiklet çevirirken bile sahada futbolcular antrenman yaparken ben kafa olarak hep oradaymışım gibi, orada antrenman yapıyormuşum gibi düşündüm. O süreç belki de iyileşmemi hızlandırdı. Bir futbolcu için bunlar çok önemli. Bizler, sahada elimizden gelenin fazlasını, daha fazlasını, mücadelemizin daha fazlasını vererek taraftarımızdan ne olursa olsun bilinçli bir şekilde desteğini sürdürmelerini istiyoruz. Bundan sonraki süreci sağlıklı bir şekilde götürelim ki bir şeyleri başarma şansımız varken, o başarıyı hep birlikte yakalayalım, başka türlü yapamayız! İnşallah dediğim gibi olur. Ben, çok empati yapabilen bir insanım. Kendimi her zaman herkesin yerine koymaya çalışırım. Şu anki duruma çok üzülüyorum. İnşallah bu maç bizim için güzel bir maç olur. Ben de en kısa dönemde, zaten bitti sayılır, çok az bir süre kaldı takımla beraber çalışmama. Son bir kontrolüm var, sonrasında yavaş yavaş başlayacağım. Ben de takıma katıldıktan sonra hep beraber güçlerimizi birleştirerek sağlıklı bir şekilde ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum ‘birlikte’ yolumuza devam edeceğiz, sonuna kadar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal