07.03.2022-16:30 (Son Güncelleme:07.03.2022-17:17)


1

Maçın öncesinde tribünlerdeki gerilim ve küfürlü tezahüratlar hakem Zorbay Küçük hakkında yapılan çirkin açıklama aslında maçın seyrinin nasıl ilerleyeceğini gözler önüne sermişti.



2

Derbinin başlaması ile birlikte tahmin edilen oldu. Fenerbahçe taraftarlarının çirkin tezahüratları dur durak bilmedi, sahaya atılan yabancı maddelerin önüne bir türlü geçilemedi.



3

Hakem Zorbay Küçük'ün Fenerbahçeli oyuncu İrfan Can Kahveci'nin Trabzonsporlu Manolis Siopis'in ayağına bastığı pozisyonun ardından yapılan VAR incelemesinin ardından kırmızı kart görmesiyle birlikte maç iyice kontrolden çıktı. Taraftarların yoğun bir baskı altına aldığı Zorbay Küçük, maçtaki pozisyonlarda kalan bölümde takdir hakkını çoğunlukla ev sahibi ekip Fenerbahçe'nin lehine kullanmak zorunda kaldı.



4

Maçın ilk yarısında ise oldukça çirkin bir olay yaşandı ve neredeyse büyük bir felaketin ucundan dönüldü. Hakem Zorbay Küçük'e saldırmak için sahaya giren bir Fenerbahçe taraftarını sarı lacivertli oyuncular güçlükle durdurdu ve Zorbay Küçük'e yumruk atmak üzereyken yere düşürdü. Güvenlik açısından yaşanan bu büyük zaafiyetin ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.



5

Garip olan olay ise şu oldu; Kadiköy'de milyonlarca taraftarın izlediği bu büyük derbide bir taraftar tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen elini kolunu sallaya sallaya yeşil sahaya girdi, hakeme vurmak üzereyken futbolcular tarafından durduruldu. Trabzon'da bu olayın bir benzeri yaşandığında tüm ulusal kanallar, tüm gazeteler manşetlerinde bu olaya yer verirken ne gariptir ki bu kez bu olay fazla konuşulmadı.



6

Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan bir diğer acayip durum ise korner kullanmaya giden Trabzonsporlu futbolcuların yabancı madde yağmuruna tutulmasına ilk düdükten itibaren bir önlem alınamamış olması oldu. Farklı stadyumlarda bu tarz olaylar yaşandığında güvenlik ekiplerinin o noktada hazır bir şekilde tutulduğunu bu zamana kadar çok fazla karşılaşmada gördük ancak Kadiköy'de dün akşam oynanan derbide bu önlemin alındığını bir türlü göremedik.



7

Tribünden atılan yabancı maddelerin önüne geçilemeyince ya da müsaade edilince ise korkulan oldu. Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Anastasios Bakasetas, korner kullanmak için köşe noktasına gittiği sırada sarı lacivertlilerin yabancı madde yağmuruna maruz kaldı ve kendini yerde buldu. Yaşanan bu olayda az önce örneğini verdiğimiz sahaya giren taraftar gibi medyada yine yer almadı.



8

Daha önce benzer olaylar yaşandığında Trabzon'da oynanan Fenerbahçe derbisini tatil eden ve ardından bordo mavililere büyük cezalar veren Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu olaylara sessiz kalması karşısında büyük bir şaşkınlık içerisindeyiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR