Fenerbahçe son nefeste kupaya tutundu: Son çeyrek finalist oldu

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunun son maçında Fenerbahçe Çaykur Rizespor’u son dakikalarda bulduğu golle yenerek tur biletini kazandı. İşte maçtan önemli anlar...

20.01.2023-09:52 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:23) Fenerbahçe son nefeste kupaya tutundu: Son çeyrek finalist oldu

Süper Lig’de sallantılı bir dönemden geçen Fenerbahçe, dün akşam Türkiye Kupası son 16 turunda Spor Toto 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Teknik direktör Jorge Jesus’un kararıyla ilk 11’de önemli rotasyona giden sarı lacivertlilerde son Süper Lig maçı olan Gaziantep FK maçında Enner Valencia, Samet Akaydın ve Attila Szalai haricindeki tüm oyuncuları değiştirdi. Mücadelenin son anlarında bulduğu gol ile karşılaşmayı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda çeyrek final bileti alan son takım oldu. 

Fenerbahçe’den önemli rotasyon

Gaziantep FK maçına ilk 11'de başlayan Altay Bayındır, Willian Arao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Michy Batshuayi ve Emre Mor yedekler arasında yer alırken, Ezgjan Alioski ile Miguel Crespo kadroda yer almadı.

Bu oyuncuların yerine ise İrfan Can Eğribayat, Bright Osayi Samuel, Lincoln Henrique, İsmail Yüksek, Miha Zajc, Diego Rossi, Arda Güler ve Joshua King ilk 11'de görev yaptı.

Fenerbahçe Rizespor

Arda Güler 78 gün sonra ilk 11’de Fenerbahçe'nin genç orta sahası İsmail Yüksek, 90 gün sonra ilk 11'de forma giydi. Sakatlığı sebebiyle uzun süre takımından ayrı kalan 17 yaşındaki yıldız isim Arda Güler ise, 78 gün sonra ilk 11'de forma giydi.

Fenerbahçe, 17. dakikada Arda Güler'in muhteşem asisti ile 1-0 öne geçti. Sağ kanattan çizgiye inen Arda Güler, ceza sahası önüne doğru yerden harika çevirdi, Zajc ise golünü attı.

Çaykur Rizespor ise 26. dakikada Sinan Osmanoğlu ile 1-1'i yakaladı. İlk yarı eşitlikla sona erdi.

Fenerbahçe'ye 2-1'lik galibiyeti getiren gol ise Enner Valencia ile geldi. Oyuna 65. dakikada Arda Güler'in yerine giren Emre Mor'un ortasında Enner Valencia kafayla golünü attı ve sarı lacivertliler 89. dakikada öne geçti.

Fenerbahçe Rizespor -1

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fenerbahçe çeyrek final biletini aldı. Sarı lacivertlilerin çeyrek finalde seri başı olmayan takımlar arasında yer alan Galatasaray ile de eşleşme ihtimali bulunuyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal