15.03.2022-14:08 (Son Güncelleme:01.07.2022-17:23)


1

Teknik Direktör Jorge Jesus ile iddialı bir kadro kurma hedefinde olan Fenerbahçe, sol bek transferi için harekete geçti.



2

Fenerbahçe'nin gelecek sezon için transferde gözüne kestirdiği Spartak Moskova formasını terleten Ayrton Lucas'ın transferi hakkında Rusya'dan önemli gelişmeler var.



3

Fenerbahçe'de gündeme son olarak ise Brezilyalı yıldız geldi. FIFA ve UEFA'nın Rusya'ya karşı yaptırımları nedeniyle fırsat kollayan sarı lacivertliler, rotasını Ayrton Lucas'a çevirmişti.



4

Bilindiği üzere FIFA ve UEFA Rusya Ligi'nde oynayan yabancı futbolcuların Haziran ayına kadar sözleşmelerini askıya almasına karar vermişti. Ayrıca Rusya Premier Ligi'nde oynayan yabancı futbolcuların 7 Nisan'a kadar istediği takıma kiralık gitme hakkı bulunuyor



5

Bu anlamda Fenerbahçe'nin futbolcuya ekstra bir ilgisi söz konusu. Futbolcu ile alakalı menajer Timur Gürkaya'nın açıklamaları dikkat çekti.



6

Diğer yandan futbolcuyla alakalı menajer yaptığı açıklamada Ayrton Lucas - Fenerbahçe transferini doğruladı. Menajer Timur Gürkaya yaptığı açıklamada, 'Fenerbahçe'den Ayrton Lucas'a kesinlikle bir ilgi var, bunu biliyorum. Hala onu almaya çalışıyorlar.' ifadelerine yer verdi.



7

1997 doğumlu olan Lucas, sol bek pozisyonunda forma terletiyor ve sol ayağını etkili bir şekilde kullanabiliyor. Tercih edilmesi halinde sol ön ve sağ bekte de forma giyebiliyor. Kariyerine Brezilya takımlarından ABD FC'de başlayan Ayrton daha sonra Madureire ve Fluminense altyapısında oynadı.



8

Ayrton 2018-19 sezonunda 7 milyon euro bedelle Spartak Moskova'nın yolunu tuttu. Lucas bu sezon toplamda 29 karşılaşmada rol alırken 1 gol 1 asiste imza attı ve 2545 dakika sahada yer aldı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR