Fenerbahçe-Beşiktaş maçında tartışmalı pozisyonlar! Rıdvan Dilmen: Karar doğru değil

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında tartışmalı pozisyonlar! Rıdvan Dilmen: Karar doğru değil Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasındaki Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinin 41. Ve 50. Dakikalarında sarı-lacivertliler iki penaltı kazandı.

03.04.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 03.04.2023-17:39)

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma 0-0 berabere giderken sarı- lacivertliler maçın 41. Dakikasında penaltı kazandı.

Tartışmalı pozisyonlar

Haber7’de yer alan habere göre, kullanılan serbest vuruş sonrasında savunmadan seken topu iyi takip eden Fenerbahçe’nin gen yıldızı Arda Güler sağ çaprazdan içeri doğru şık çalımlarla ilerledi. Ceza alanının ön çizgisinde ilerleyen Arda Güler son olarak Onur Bulut’un müdahalesiyle yere yığıldı.

Hakem Halil Umut Meler ise tereddüt etmeksizin penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra VAR’la da iletişime geçen hakem kararını değiştirmedi. Penaltıda topun başına geçen Valencia, skoru 1-0 yaptı. Penaltı pozisyonuna Siyah-beyazlı oyuncular ve Beşiktaş yedek kulübesi tepki gösterdi. 

Rıdvan Dilmen: Penaltı değil

Tartışmalı pozisyonu değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Penaltı pozisyonunda Arda'nın attığı her çalımda Beşiktaşlılar müdahale etti ama ceylan gibi sıçradı çocuk. Onur topa müdahale etmedi ancak Arda daha müdahale gelmeden kendini bırakmaya başladı ve penaltıyı aldı. O yüzden VAR karışamadı. Sonuç olarak bence o pozisyon penaltı değildir." İfadelerini kullandı.

Fenerbahçe iki penaltı kazandı

Mücadelenin 50. dakikasında Fenerbahçe ikinci kez penaltı kazanırken Beşiktaş 10 kişi kaldı.

Arda Güler, kendi ceza sahasının önünde Gedson'dan topu alıp pasını Valencia'ya aktardı. Arda Güler'in yerden ara pasıyla savunma arkasına sarkan Enner Valencia, kaleciyle karşı karşıya geldi. Enner Valencia ceza sahası içine girip topa vuruşunu yapacakken Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı.

İlk yarıdan bir sarı kartı bulunan Welinton, bu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Enner Valencia, 53. dakikada kullandığı penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal