Federico Macheda Ankaragücü’ne mi transfer oluyor? Süper Lig’in yeni takımı Ankaragücü eski Manchester Unitedlı golcü Federico Macheda’yı transfer ediyor

MKE Ankaragücü yeni sezonun açılmasına kısa bir süre kalmışken transfer hamleleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Jese’yi kadrosuna katarak büyük ses getiren Ankaragücü, son olarak Manchester United’ın eski golcüsü Federico Macheda’yı da kadrosuna katmak üzere…

12.07.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-12:48)

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından MKE Ankaragücü, yeni sezon öncesinde iddialı bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. PSG, Real Madrid gibi dev kulüplerde oynamış Jese’yi geçtiğimiz günlerde kadrosuna katan Ankaragücü transferde bir bombayı daha patlatmaya hazırlanıyor.

Ankaragücü aradığı golcüyü buldu!

Golcü transferi için bir süredir çalışmalarını sürdüren MKE Ankaragücü yönetimi aradığı golcüyü buldu. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Machester United’ta forma giymiş olan golcü oyuncu Federico Macheda transferi için bir süredir uğraştığı ortaya çıkan Ankaragücü yönetimi transfer için kolları sıvadı.


Mutlu sona çok yaklaştılar

Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos formasını giyen 30 yaşındaki golcü oyuncu Federico Macheda’yı transfer etmek için yoğun bir mesai harcayan Ankaragücü yönetiminin transferde mutlu sona ulaşmaya çok yakın olduğu öğrenildi.

Federico Macheda ikna edildi sıra kulübünde

30 yaşındaki İtalyan golcüyle menajeri aracılığıyla gerçekleştirdiği görüşmelerde anlaşma sağlayarak oyuncuyu Süper Lig’de forma giymeye ikna eden Ankaragücü yönetiminin Yunan ekibiyle bonservis ücreti konusunda yaptığı pazarlıklarda da sona geldiği ortaya çıktı.


Transferde geri sayıma geçildi

Ankaragücü yönetiminin bu hafta içerisinde Federico Macheda’nın transferini resmen açıklaması bekleniyor…

Federico Macheda'nın kariyeri

Lazio altyapısında yetişmesinin ardından 2008-2009 sezonunda Manchester Untied’a transfer olan Federico Macheda, İngiliz ekibinde forma giydiği dönemde kiralık olarak transferleriyle dikkatleri çekmişti. Sırasıyla Sampdoria, QPR, Stutgart, Doncaster, Birmingham’a transfer olan Federico Macheda, 2014-2015 sezonunda Manchester’dan ayrıldı. Bedelsiz bir şekilde Cardiff’e transfer olan Macheda sonrasında ise Nottingham Forrest’a kiralık olarak gönderilmişti. 2016-2017 sezonunda İtalyan ekibi Novara’ya transfer olan İtalyan golcü son olarak 2018-2019 sezonunda Yunanistan ekibi Panathinaikos’a transfer olmuştu.


Golcü oyuncunun istatistikleri

Manchester United formasıyla A takımda toplamda 36 karşılaşmada süre alan Federico Macheda, 5 gol ve 6 asistlik bir katkı sağlamıştı. Yunanistan ekibi Panathinaikos’ta ise toplamda tam 116 karşılaşmada süre alan Macheda, 40 gol ve 10 asistlik bir katkı sağlamıştı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal