Fed Haziran faiz kararı belli oldu mu? 2023 Fed faiz toplantısı ne zaman yapılacak? Fed faiz kararı son dakika gelişmeleri

Ekonomi dünyası merak içerisinde Fed’in faiz konusunda alacğaı kararı bekliyor. Fed’in faiz artırıp artırmayacağı tartışmaları sürerken Fed faiz toplantı tarihi de araştırma konuları arasında yer alıyor. Peki Fed Haziran faiz kararı belli oldu mu? 2023 Fed faiz toplantısı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

13.06.2023-17:48 - (Son Güncelleme: 13.06.2023-17:48)

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) alacağı faiz kararı piyasalar tarafından merak ediliyor. ABD’de enflasyonun düşüşü sürerken, uzmanlar Fed’in aylardır yaptığının aksine faizi bu kez düşüreceği ve sabit bırakacağı tahmininde bulunuyor. Fed faiz kararı ve faiz toplantısı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki Fed Haziran faiz kararı belli oldu mu? 2023 Fed faiz toplantısı ne zaman yapılacak?

Fed Haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed toplantısı 13-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Faiz kararı 14 Haziran Çarşamba günü saat 21.00'de paylaşılacak.

Fed faiz kararı ne olur?

Piyasalarda dikkatler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu haftaki toplantısından çıkacak kararlara çevrilirken, Bankanın 15 ay sonra ilk kez politika faizini sabit tutması öngörülüyor.

Fed Faiz Kararı

Fed yetkililerinin son dönemde yaptığı açıklamalar ve piyasadaki fiyatlamalar, Banka'nın politika faizini yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutabileceğini gösteriyor.

Analistlerin çoğu, Banka'nın bu haftaki toplantısında sıkılaşmanın etkilerini değerlendirmek için faiz oranını sabit tutmasının beklendiğini ancak enflasyon ve iş gücü piyasasına ilişkin görünümün belirsizliğini koruması nedeniyle gelecek faiz artışlarına kapıyı açık bırakacağını belirtiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal