Fed Faiz Oranlarını Açıkladı: Üyeler 2022 Yılı Faiz Oranında Ayrım Yaşadı

Fed üyeleri, Amerika Birleşik Devleti Bankası beklenilen faizi değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 oranında sabit bıraktı. Bu durum sonrasında Fed üyeleri 2022 yılı faiz oranları artışı konusunda ayrım yaşadı.

23.09.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-09:59) Fed Faiz Oranlarını Açıkladı: Üyeler 2022 Yılı Faiz Oranında Ayrım Yaşadı

Amerika Birleşik Devleti Merkez Bankası, beklenen faiz kararını açıkladı. Fed, beklenen faizin yüzde 0 ile yüzde 0,25 arasında sabit olarak bıraktı. Yapılan açıklamada, tahvil alımların azılımı hakkında belirsiz kalırken, yakın zamanda bu durumun faaliyete geçebileceğini de belirtti. ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Powell, merak edilen faiz konularında önemli açıklamalarda bulunarak, ‘Fed, varlık alımlarında azaltım için istihdam hedefini yakaladı. FOMC üyelerinin çoğu varlık alımlarında azaltım için istihdam hedefinin de yakalandığını düşünüyorlar, ancak bazıları hala gidilecek yol olduğunu düşünüyorlar. Fed hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını test edecek ve varlık alımları konusunda bir karar verecek. Test sonuçlarına göre varlık alımlarında bir azaltım kararı gelecek toplantıda da verilebilir’ şeklinde konuştu. 

FED FAİZ ORANINI AÇIKLADI

Dünyanın gözü ABD Merkez Bankası Fed’den gelecek faiz oranlarındaydı. Beklenen haber ise geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yapılan açıklamada, Fed faizi yüzde 0 ile 0.25 arasında sabit bıraktı. Bununla beraber beklenen varlık alımının azalımına ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, 120 milyar Dolar olarak devamına karar verdi. Devam eden açıklamada, faiz azalımın gelecek zamanda değişebileceği de belirtildi. 

KORONAVİRÜS EKONOMİNİN TOPARLANMASINI ZORLAŞTIRIYOR

Yükselen enflasyonun yükselmesine dairde değerlendirmelerde buluna Fed, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ekonominin toparlanmasını engellediğini belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal