Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı mı?

Ekonomiyi yakından takip edenler FED ve Merkez Bankası toplantılarının sonuçlarını bekliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

22.09.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-15:51) Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı mı?

Merkez Bankası (MB) faiz kararı öncesi AA Finans'ın beklenti anketine katılım gösteren ekonomistlerin büyük bir çoğunluğu faizin sabit tutulacağı fikrinde birleşiyor olsa da karar PPK toplantısının ardından açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI?

Merkez Bankası'nın toplantı takviminde yer alan bilgilere istinaden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı 23 Eylül Perşembe günü yapılacak. Uzun bir süredir faizleri sabit bir seviyede tutan MB'nin dolardaki değişimin ardından faiz indirimine gidip gitmeyeceği ise önümüzdeki günler içerisinde netlik kazanacak. Karar, 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak.

MB 2021 FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

2021 yılı içerisinde Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17 seviyelerinde sabit tutulmuş Mart ayındaysa 200 baz puan yükseltilerek yüzde 19 seviyesine çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler de yüzde 19 olarak sabit kaldı.

AA FİNANS'IN PPK BEKLENTİ ANKETİ VERİLERİ

AA Finans'ın 23 Eylül Perşembe günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı hakkında piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılım göstermesi ile gerçekleştirildi.

Buna göre, 18 ekonomist politika faizinin yüzde 19 olarak sabit bırakılmasını öngörürken, 2 ekonomist de politika faizinin 100 baz puan indirileceğini tahmin ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal