FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Aralık ayı toplantısı hangi tarihte?

Aralık ayında ekonomi dünyasının gündeminin ilk sıralarında ABD Merkez Bankası’nın (FED) vereceği faiz kararı bulunuyor. FED Başkanı Powell’ın geçen hafta yaptığı açıklamalar piyasalara olumlu bir şekilde yansırken, şimdi ise gözler FED faiz kararına çevrildi. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Aralık ayı toplantısı hangi tarihte? İşte konu hakkında merak edilenler...

06.12.2022-16:49 - (Son Güncelleme: 06.12.2022-16:49)

ABD enflasyon rakamlarının bir nebze de olsa da geri çekilmesi sonrasında ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın olumlu yöndeki açıklamaları, piyasaların iyi yönde bir gidişat göstermesine sebep oldu. Ekonomi dünyasının şu sıralardaki yeni gündem maddesi ise FED faiz kararı oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Aralık ayı toplantısı hangi tarihte?

FED Aralık ayı toplantısı hangi tarihte?

FED faiz kararının belli olacağı faiz toplantısının 13-14 Aralık 2022 tarihlerinde yapılması bekleniyor. Toplantının sonrasında 14 Aralık 2022 TSİ 21.00 gibi FED Başkanı Jerome Powell tarafından FED faiz kararı açıklamasının geleceği tahmin ediliyor.

Aralık FED Faiz Kararı

FED faiz kararı ne olacak?

FED’in, para politikasına yönelik yol haritasıyla ilgili verdiği ip uçları piyasaların en önemli gündem maddesi oldu. Ekonomistlerin genel beklentisi aralık toplantısıyla birlikte Fed’in faiz artırımlarında frene basabileceği yönünde.

Diğer taraftan, FED’in aralık toplantısıyla beraber faiz artırım hızını yavaşlatmasının risk iştahını artırması ve ralliyi desteklemesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal