04.08.2021-16:05 (Son Güncelleme:25.02.2022-13:54)


1

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan gözleme göre, kadın personelin bu tarzda fotoğraflarının kullanılması gizlilik ihlali oluşturuyor. Gizli çalışmaya yönelik bir görevlendirme yapılmadığı ve fotoğrafların personeli tehlikeye atması da bakanlık tarafından belirtildi.



2

Bu uygulamaya ne kadar sıklıkla başvurulduğu belirlenemezken, fotoğraflarda destek personelinin tamamen çıplak olmadığı ve yüzlerinin tanınamayacak şekilde bulanık olduğu da belirtildi. Ama buna rağmen bu yöntem tehlikeli olarak sınıflandırıldı. Fotoğrafların paylaşılabileceği ve kopyalanabileceği ve personeli cinsel taciz ve tecavüz suçlularının kurbanı olma tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı’ belirtildi.



3

FBI ise Adalet Bakanlığı’nın bu bulgularını kabul etti. FBI, politikalarının değiştirileceğini ve yeni yöntemler kullanılacağını da belirtti. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı raporda, FBI ajanının bir kadın personelden çevrim içi gizli bir operasyonda kullanmak üzere ‘kışkırtıcı’ fotoğraf talep ettiğinin belirlenmesi üzerine soruşturmaya başlandığı belirtildi.



4



5



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR