Fatih'te Kuyumcu Kuryesi Eşini Gaspçılardan Kurtardı

Dağıtıma çıkan kuyumcu kuryesi, 4 kişilik çete aracılığıyla gasba uğrarken eşinin kocasını kurtardığı dakikalar güvenlik kameralarına kaydedildi.

06.03.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-13:29)

Fatih'te kuyumcu atölyesi kuryeliğini yapan adam, İstanbul dışına gidecek sipariş altınları bir valize koyup karısıyla beraber yola çıktı. Kuyumcu kuryesi, sokakta karısıyla beraber yürürken önünü kesen kasklı bir şahsın saldırısına uğradı.

3 KİLOGRAM ALTIN VARDI

Neredeyse 1 Milyon lira tutarında 3 kilogram altının olduğu valizi almaya çalışan gaspçı ve kuyumcu kuryesi arasında arbede yaşandı. Bu esnada kuyumcu kuryesinin yanında olan eşi, yere düşüp gaspçının almaya çalıştığı valizi kucaklayarak çalınmasına engel oldu.

Gaspçı yerde sürüklediği kadını elektroşok aletiyle etkisiz hale getirmeye çalışırken, kadın kucakladığı altın dolusu valizi bırakmadı. Dört kişilik motosikletli çetenin öteki üyelerinin de hadiseye dahil olacağı esnada koşup gelen vatandaşlar, gaspçıları yakalamaya çalıştı. Gaspçılar, panikle valizi alamadan kaçtı. Polis gaspçıları yakalamak için arama başlattı.

PLANLI BİR OLAYDI

Esnaf Ömer Soysal, "İkisi motosiklet üstünde, ikisi yaya kuyumcu çalışanının çantasını almak için önünü kesiyorlar. Kadını darp ettiler, kadın bağırınca esnaf koşup yardıma geldi. Esnafın çabasıyla valizi kurtardılar. Bunlar motosikletli gaspçı önce yaya olarak ikisi geliyor, sonra da iki kişi motosiklet ile geliyor. Hepsi birlikte, plan yapmışlar, takip etmişler. Belki de bir hafta on gün gelip geçişleri takip etmişler, bu bir anlık bir olay değil." diye konuştu.

Kuyumcu esnafı Sebahattin Bağatur, "Motosikletli 4 kişi geliyorlar. Bizim köşede yaklaşık yarım saat bekliyorlar. Çıktıklarında hemen saldırıyorlar valizi almaya çalışıyorlar. Kuyumcu kuryesi adamın yanında eşi de var. Gaspçı valizi kaparken kadın araya giriyor, müdahale edip valizi tutuyor, kadını yerde sürüklüyorlar, kadına elektroşok veriyorlar ama kadın valizi bırakmıyor. Valizi kadından bir türlü alamıyorlar. Vatandaşlar gelince motorlara binip kaçıyorlar. Saldırıya uğrayanlar bizim tanıdığımız kişiler valizlerinde altın vardı. Kuyumcu dükkanlarına sipariş dağıtımına çıkmışlar. Belki bir kaç hafta, belki de bir kaç ay takip ettiler bilemiyorum. Onları Allah korumuş, geçmiş olsun. İnşallah bir daha kimsenin başına böyle bir şey gelmez." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal